Nova smrt na fudbalskom terenu!

Danijel Vilkinson, 26-godišnji fudbaler engleskog niželigaša Šo Lejna, preminuo je u ponedjeljak nakon što je pao u nesvijest tokom kup utakmice na stadionu “Sent Džajls Roadu“ u Brajhausu.

Fudbal 15.09.2016 | 17:00
Nova smrt na fudbalskom terenu!
Ljekari su pokušali oživjeti Vilkinsona odmah na terenu, prije nego što je odvezen u bolnicu u Halifaksu gdje je konstantovana njegova smrt.

“On je bio tako dobar momak. Ne znam kako ćemo nastaviti dalje. Ovo nas je razorilo. Svi su otišli u bolnicu. Svi smo imali neki poseban odnos s njim, ali sada je najvažnije da podržimo njegovu porodicu koliko god možemo. Njegovi roditelji su tako hrabri ljudi. Stigao je u naš klub tokom priprema za ovu sezonu, nakon što je završio fakultet u Luborou i preselio sa djevojkom u Šefild“, kazao je za britanske medije Kreg Eliot, direktor Šo Lejna, kluba iz Barnslija koji igra u osmom rangu takmičenja engleskog fudbala.

Vilkinson je počeo karijeru Hal sitiju, prije nego što je otišao na pozajmicu u Herogejt Taun i Nort Feribi junajted. Potom je igrao za Luboro univeritet, Skerboro Atletik, Gul i Rašol Olimpik pred dolazak u Šo Lejn.

Ovaj tragičan slučaj dogodio se samo dan nakon što je Ben Idrisa Derme (34), bivši reprezentativac Burkine Faso i fudbaler amaterskog kluba Bižulja umro tokom utakmice francuskog kupa.

Izvor: mondo.ba/Anadolija

Komentari / 0

Ostavite komentar