Соња Петровић: Еуробаскет? Видећемо...

Сјајно крило српске репрезентације за сајт ФИБА каже да је прерано за причу о одбрани континенталне титуле.

Кошарка 14.09.2016 | 10:45
Соња Петровић: Еуробаскет? Видећемо...
Успон женске кошаркашке репрезентације Србије почео је са Марином Маљковић, сестрама Дабовић и Јеленом Миловановић, а на последња два такмичења се показало да су Соња Петровић и Данијел Пејџ биле "карике" које су недостајале.

Са њих две су Српкиње од четвртог места у Европи и осмог у свету, дошле до европског трона и бронзе на Олимпијским играма у Рију.

"Мој циљ и мој сан је био да учествујем на ОИ. Био је ред да наша генерација то уради. Али, бронзану медаљу у Рију и титулу на Еуробаскету нисмо ни сањале", рекла је Петровић за сајт ФИБА.

Девојка која је 2007. била званично најбоља млада кошаркашица Европе и чија каријера је обележена са три освојене Евролиге, али и тешким повредама, сматра да после Рија више не може да буде приче о реалној вредности наше селекције.

"Ова бронза има додатну вредност, зато што можемо да кажемо да смо две године у низу нешто освојиле. Наш први успех су сви доводили у питање, сада смо доказале да заиста имамо квалитет".

Марини Маљковић и њеним изабраницама предстоји финиш квалификација за Еуробаскет 2017. у Чешкој.

Иако људи "са стране" постављају питање може ли Србија да одбрани титулу у конкуренцији Шпаније, Француске, Турске и других, Соња истиче да је прерано за прогнозе.

"Морамо прво да видимо шта ће бити са екипом, јер имамо играчице у различитим фазама каријере, неке су наговестиле и опроштај".

Мечеви против Луксембурга у Београду и Украјине у Нишу на програму су 19, односно 23. новембра, а тада би већ требало да буде јасније на кога ће Марина моћи да рачуна за следеће велико такмичење.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар