Sonja Petrović: Eurobasket? Videćemo...

Sjajno krilo srpske reprezentacije za sajt FIBA kaže da je prerano za priču o odbrani kontinentalne titule.

Košarka 14.09.2016 | 10:45
Sonja Petrović: Eurobasket? Videćemo...
Uspon ženske košarkaške reprezentacije Srbije počeo je sa Marinom Maljković, sestrama Dabović i Jelenom Milovanović, a na poslednja dva takmičenja se pokazalo da su Sonja Petrović i Danijel Pejdž bile "karike" koje su nedostajale.

Sa njih dve su Srpkinje od četvrtog mesta u Evropi i osmog u svetu, došle do evropskog trona i bronze na Olimpijskim igrama u Riju.

"Moj cilj i moj san je bio da učestvujem na OI. Bio je red da naša generacija to uradi. Ali, bronzanu medalju u Riju i titulu na Eurobasketu nismo ni sanjale", rekla je Petrović za sajt FIBA.

Devojka koja je 2007. bila zvanično najbolja mlada košarkašica Evrope i čija karijera je obeležena sa tri osvojene Evrolige, ali i teškim povredama, smatra da posle Rija više ne može da bude priče o realnoj vrednosti naše selekcije.

"Ova bronza ima dodatnu vrednost, zato što možemo da kažemo da smo dve godine u nizu nešto osvojile. Naš prvi uspeh su svi dovodili u pitanje, sada smo dokazale da zaista imamo kvalitet".

Marini Maljković i njenim izabranicama predstoji finiš kvalifikacija za Eurobasket 2017. u Češkoj.

Iako ljudi "sa strane" postavljaju pitanje može li Srbija da odbrani titulu u konkurenciji Španije, Francuske, Turske i drugih, Sonja ističe da je prerano za prognoze.

"Moramo prvo da vidimo šta će biti sa ekipom, jer imamo igračice u različitim fazama karijere, neke su nagovestile i oproštaj".

Mečevi protiv Luksemburga u Beogradu i Ukrajine u Nišu na programu su 19, odnosno 23. novembra, a tada bi već trebalo da bude jasnije na koga će Marina moći da računa za sledeće veliko takmičenje.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar