Карагер: Погба, шта то играш?!

Бивши капитен Ливерпула каже да је партија Пола Погбе у првом полувремену манчестерског дербија "пример фудбалске недисциплине".

Фудбал 15.09.2016 | 13:30
Карагер: Погба, шта то играш?!
Манчестер сити тријумфовао је у суботу на Олд Трафорду захваљујући много бољој игри у првих 30-40 минута, када је постигао оба гола и ретко дозвољавао Манчестер јунајтеду да пређе у фазу напада.

Џејми Карагер, бивши капитен Ливерпула, а сада коментатор ТВ канала "Скај Спортс", одговорност за то приписује централном "везисти" Јунајтеда Полу Погби, који је недавно доведен из Јувентуса за рекордних 100 милиона евра.

''Ако причамо о првих 40 минута, то је била једна од најнедисциплинованијих партија које ћете икад видети у важној утакмици. Као да сам гледао најбољег играча у школском дворишту како трчи где хоће и ради шта хоће", рекао је Карагер у емисији "Фудбал понедељком увече"

"Зна се да је средина терена зона која је од изузетне важности за заустављање Манчестер ситија, а Јунајтед је ту остављао огроман простор непокривеним. Већ у петом минуту сте могли да приметите Погбу како се извлачи на лево крило да би примио лопту. Мислио сам да никада ово нећу рећи, али било ми је жао Фелаинија, борио се потпуно сам".

Карагер је поставио питање да ли Погба може да буде користан у формацији 4-2-3-1, коју примењује Жозе Мурињо.

"Ако играте са двојицом у средини, против играча какви су Силва и Де Брујне, први задатак је да будете дисциплиновани. Погба или је много грешио, или му је Мурињо дозволио да ради шта хоће, што је велика грешка".

"Мислим да никада не треба градити тим око једног играча, али када су већ потрошили толики новац на њега, требало би да му нађу најбољу улогу и онда уклопе остатак тима. Погба је у Јувентусу показао да је добар у 'дијаманту', мало померен лево, или у формацији 3-5-2, где су му Пирло и Маркизио давали слободу да иде напред, пошто је у дефанзивним задацима прилично слаб".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар