Karager: Pogba, šta to igraš?!

Bivši kapiten Liverpula kaže da je partija Pola Pogbe u prvom poluvremenu mančesterskog derbija "primer fudbalske nediscipline".

Fudbal 15.09.2016 | 13:30
Karager: Pogba, šta to igraš?!
Mančester siti trijumfovao je u subotu na Old Trafordu zahvaljujući mnogo boljoj igri u prvih 30-40 minuta, kada je postigao oba gola i retko dozvoljavao Mančester junajtedu da pređe u fazu napada.

Džejmi Karager, bivši kapiten Liverpula, a sada komentator TV kanala "Skaj Sports", odgovornost za to pripisuje centralnom "vezisti" Junajteda Polu Pogbi, koji je nedavno doveden iz Juventusa za rekordnih 100 miliona evra.

''Ako pričamo o prvih 40 minuta, to je bila jedna od najnedisciplinovanijih partija koje ćete ikad videti u važnoj utakmici. Kao da sam gledao najboljeg igrača u školskom dvorištu kako trči gde hoće i radi šta hoće", rekao je Karager u emisiji "Fudbal ponedeljkom uveče"

"Zna se da je sredina terena zona koja je od izuzetne važnosti za zaustavljanje Mančester sitija, a Junajted je tu ostavljao ogroman prostor nepokrivenim. Već u petom minutu ste mogli da primetite Pogbu kako se izvlači na levo krilo da bi primio loptu. Mislio sam da nikada ovo neću reći, ali bilo mi je žao Felainija, borio se potpuno sam".

Karager je postavio pitanje da li Pogba može da bude koristan u formaciji 4-2-3-1, koju primenjuje Žoze Murinjo.

"Ako igrate sa dvojicom u sredini, protiv igrača kakvi su Silva i De Brujne, prvi zadatak je da budete disciplinovani. Pogba ili je mnogo grešio, ili mu je Murinjo dozvolio da radi šta hoće, što je velika greška".

"Mislim da nikada ne treba graditi tim oko jednog igrača, ali kada su već potrošili toliki novac na njega, trebalo bi da mu nađu najbolju ulogu i onda uklope ostatak tima. Pogba je u Juventusu pokazao da je dobar u 'dijamantu', malo pomeren levo, ili u formaciji 3-5-2, gde su mu Pirlo i Markizio davali slobodu da ide napred, pošto je u defanzivnim zadacima prilično slab".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar