Анализа - Премотавање филма Милоша Красића: А онда је дошао Конте…!

Срећом па се нисам вратио у Србију! У исповести за медије на Апенинима бивши фудбалер Јувентуса открио Италијанима и на коју двојицу српских играча треба да обрате пажњу...

Фудбал 15.09.2016 | 23:30
Анализа - Премотавање филма Милоша Красића: А онда је дошао Конте…!
Било је то време када се за потпис Милоша Красића отимало пола Европе. Колико сада чудно звучи из ове перспективе, али пре неких седам година година плавокоси Србин из ЦСКА је био жеља Реала, Манчестер Јунајтеда, Бајерна, Милана… Завршио је као велико појачање Јувентуса.

И направио грешку каријере. Наравно, ретко који играч би одбио Јувентус, али Красићевакаријера је у Торину кренула стрмоглавим падом који је заустављен тек пре годину дана када је дошао у Лехију из Гдањска. Нажалост, већ је било касно… Србин није направио каријеру какву је могао. Био је рођен за веће ствари од фудбала у Пољској.

У Италији је на крају етикетиран као промашај Старе даме, али та епизода није баш била тако једноставна. У септембру 2010. Италијани су били у трансу после Красићеве партије и хет-трика против Каљарија. Насловне стране италијанских медија су следећег јутра вриштале са Красићевим презименом.

Одиргао је 33 утакмице у Серији А и постигао седам голова, мирисало је на успех у Пијемонту, али је тадашња екипа Јувентуса била испод реномеа и ретко шта је функционисало. Србина је чак био један од ретких светлих тачака. У Италији га се и даље сећају, а он се у разговору за медије са Апенина присетио тих времена.

“У првој сезони сам играо добро, а онда је дошао Конте. Променио је формацију и почели смо да играмо са тројицом у последњој линији. За мене је било немогуће да напредујем у том систему, нисам добијао минутажу и продат сам у Турску”.

Конте је вратио Јувентус на трон италијанског фудбала и страховладу доминацију која траје од тада. Уследило је брдо торфеја, али Красић није био њихов део… Да ли жали?

“Да. Искрен да будем, жао ми је. Када видим шта су све направили, жао ми је што нисам остао у Торину. Јувентус је направио топ тим, почео да осваја трофеје и недуго после тога стигао и до финала Лиге шампиона. Али морам и да кажем да нисам био срећан што нисам играо и морао сам да одем”, истиче Красић.

Може ли Јувентус до коначне победе у Лиги шампиона?

“Мислим да може. Алегри је врхунски стручњак, свиђао ми се још док је био у Милану. Довели су врхунске играче међу којима је и Игуаин. Увек са задовољством пратим утакмице Јувентуса и био бих срећан ако би тријумфовали у Европи”.

Италијанима је објаснио и како му данас тече каријера…

“Бирао сам између повратка у домовину и Лехије. Срећом, нисам изабрао сам ово прво. Претходне сезоне сам одиграо преко 20 утакмица, уписао четири гола и пет асистенција… Задовољан сам и хоћу да наставим овако”.

Ко су српски играчи на које треба обратити пажњу?

“Андрија Живковић из Бенфике и Марко Грујић из Ливерпула”.

Шта очекујете од Синише Михајловића у Торину?

“Убеђен сам да ће направити нешто у Торину. Он је добар стручњак који у Милану није имао довољно времена. Верујем да ће у Торину бити другачије и да ће демонстрирати своје квалитете. Надам се, уз помоћ Адема Љајића”.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар