Analiza - Premotavanje filma Miloša Krasića: A onda je došao Konte…!

Srećom pa se nisam vratio u Srbiju! U ispovesti za medije na Apeninima bivši fudbaler Juventusa otkrio Italijanima i na koju dvojicu srpskih igrača treba da obrate pažnju...

Fudbal 15.09.2016 | 23:30
Analiza - Premotavanje filma Miloša Krasića: A onda je došao Konte…!
Bilo je to vreme kada se za potpis Miloša Krasića otimalo pola Evrope. Koliko sada čudno zvuči iz ove perspektive, ali pre nekih sedam godina godina plavokosi Srbin iz CSKA je bio želja Reala, Mančester Junajteda, Bajerna, Milana… Završio je kao veliko pojačanje Juventusa.

I napravio grešku karijere. Naravno, retko koji igrač bi odbio Juventus, ali Krasićevakarijera je u Torinu krenula strmoglavim padom koji je zaustavljen tek pre godinu dana kada je došao u Lehiju iz Gdanjska. Nažalost, već je bilo kasno… Srbin nije napravio karijeru kakvu je mogao. Bio je rođen za veće stvari od fudbala u Poljskoj.

U Italiji je na kraju etiketiran kao promašaj Stare dame, ali ta epizoda nije baš bila tako jednostavna. U septembru 2010. Italijani su bili u transu posle Krasićeve partije i het-trika protiv Kaljarija. Naslovne strane italijanskih medija su sledećeg jutra vrištale sa Krasićevim prezimenom.

Odirgao je 33 utakmice u Seriji A i postigao sedam golova, mirisalo je na uspeh u Pijemontu, ali je tadašnja ekipa Juventusa bila ispod renomea i retko šta je funkcionisalo. Srbina je čak bio jedan od retkih svetlih tačaka. U Italiji ga se i dalje sećaju, a on se u razgovoru za medije sa Apenina prisetio tih vremena.

“U prvoj sezoni sam igrao dobro, a onda je došao Konte. Promenio je formaciju i počeli smo da igramo sa trojicom u poslednjoj liniji. Za mene je bilo nemoguće da napredujem u tom sistemu, nisam dobijao minutažu i prodat sam u Tursku”.

Konte je vratio Juventus na tron italijanskog fudbala i strahovladu dominaciju koja traje od tada. Usledilo je brdo torfeja, ali Krasić nije bio njihov deo… Da li žali?

“Da. Iskren da budem, žao mi je. Kada vidim šta su sve napravili, žao mi je što nisam ostao u Torinu. Juventus je napravio top tim, počeo da osvaja trofeje i nedugo posle toga stigao i do finala Lige šampiona. Ali moram i da kažem da nisam bio srećan što nisam igrao i morao sam da odem”, ističe Krasić.

Može li Juventus do konačne pobede u Ligi šampiona?

“Mislim da može. Alegri je vrhunski stručnjak, sviđao mi se još dok je bio u Milanu. Doveli su vrhunske igrače među kojima je i Iguain. Uvek sa zadovoljstvom pratim utakmice Juventusa i bio bih srećan ako bi trijumfovali u Evropi”.

Italijanima je objasnio i kako mu danas teče karijera…

“Birao sam između povratka u domovinu i Lehije. Srećom, nisam izabrao sam ovo prvo. Prethodne sezone sam odigrao preko 20 utakmica, upisao četiri gola i pet asistencija… Zadovoljan sam i hoću da nastavim ovako”.

Ko su srpski igrači na koje treba obratiti pažnju?

“Andrija Živković iz Benfike i Marko Grujić iz Liverpula”.

Šta očekujete od Siniše Mihajlovića u Torinu?

“Ubeđen sam da će napraviti nešto u Torinu. On je dobar stručnjak koji u Milanu nije imao dovoljno vremena. Verujem da će u Torinu biti drugačije i da će demonstrirati svoje kvalitete. Nadam se, uz pomoć Adema Ljajića”.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar