Да ли је Пеп искрен: Далеко смо ми од титула!

Сити има 6 од 6 ове сезоне, победу над Јунајтедом у гостима, међутим менаџер каже да с оваквом игром тим нема шта да тражи у борби за Премијер лигу и Лигу шампиона.

Фудбал 13.09.2016 | 15:00
Да ли је Пеп искрен: Далеко смо ми од титула!
Манчестер сити – Сандерленд 2:1
Стеауа – Манчестер сити 0:5
Стоук – Манчестер сити 1:4
Манчестер сити – Стеауа 1:0
Манчестер сити – Вест Хем 3:1
Манчестер јунајтед – Манчестер сити 1:2

Ово су резултати "грађана" на старту сезоне 2016/17, уочи које је стигао најтраженији менаџер у свету фудбала, Пеп Гвардиола.

Након победе на "Олд Трафорду", против старог ривала Жозеа Муриња, а пред старт у Лиги шампиона у којој Сити у уторак дочекује Борусију Менхенгладбах, Гвардиола је јавности јасно и гласно поручио да ове победе не значе ништа и да је његов тим далеко од позиције да уопште размишља о трофејима.

Рачунајући од 2011. и тријумфа у ФА купу са Робертом Манћинијем, клуб са "Етихада" освојио је бар један трофеј у свакој од календарских година, две титуле првака, један ФА куп, два Лига купа и један Комјунити шилд, но Шпанац сматра да ће проћи још неко време пре него што ће његов тим бити кадар да побеђује све ривале на Острву.

"Било је добрих и лоших ствари у градском дербију, али то су само три бода. Наравно да смо срећни, али желимо да напредујемо. Морамо да се побољшамо у многим стварима. Први смо у Премијер лиги, али начин на који играмо није довољно добар да освојимо титулу", рекао је Гвардиола и надовезао се...

"Такође, начин на који смо одиграли ових шест утакмица није довољно добар ни за Лигу шампиона".

Да ли је Гвардиола реалан у овој оцени или мало тактизира да би контролисао еуфорију међу навијачима и у самом клубу, сазнаћемо ускоро. Сити дочекује Борусију и Борнмут, а потом два пута узастопно гостује Свонсију, у ФА купу и Премијер лиги, па путује на ноге Селтику.

Потом, долазе велики изазови – Тотенхем, Евертон, Барселона...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар