Da li je Pep iskren: Daleko smo mi od titula!

Siti ima 6 od 6 ove sezone, pobedu nad Junajtedom u gostima, međutim menadžer kaže da s ovakvom igrom tim nema šta da traži u borbi za Premijer ligu i Ligu šampiona.

Fudbal 13.09.2016 | 15:00
Da li je Pep iskren: Daleko smo mi od titula!
Mančester siti – Sanderlend 2:1
Steaua – Mančester siti 0:5
Stouk – Mančester siti 1:4
Mančester siti – Steaua 1:0
Mančester siti – Vest Hem 3:1
Mančester junajted – Mančester siti 1:2

Ovo su rezultati "građana" na startu sezone 2016/17, uoči koje je stigao najtraženiji menadžer u svetu fudbala, Pep Gvardiola.

Nakon pobede na "Old Trafordu", protiv starog rivala Žozea Murinja, a pred start u Ligi šampiona u kojoj Siti u utorak dočekuje Borusiju Menhengladbah, Gvardiola je javnosti jasno i glasno poručio da ove pobede ne znače ništa i da je njegov tim daleko od pozicije da uopšte razmišlja o trofejima.

Računajući od 2011. i trijumfa u FA kupu sa Robertom Manćinijem, klub sa "Etihada" osvojio je bar jedan trofej u svakoj od kalendarskih godina, dve titule prvaka, jedan FA kup, dva Liga kupa i jedan Komjuniti šild, no Španac smatra da će proći još neko vreme pre nego što će njegov tim biti kadar da pobeđuje sve rivale na Ostrvu.

"Bilo je dobrih i loših stvari u gradskom derbiju, ali to su samo tri boda. Naravno da smo srećni, ali želimo da napredujemo. Moramo da se poboljšamo u mnogim stvarima. Prvi smo u Premijer ligi, ali način na koji igramo nije dovoljno dobar da osvojimo titulu", rekao je Gvardiola i nadovezao se...

"Takođe, način na koji smo odigrali ovih šest utakmica nije dovoljno dobar ni za Ligu šampiona".

Da li je Gvardiola realan u ovoj oceni ili malo taktizira da bi kontrolisao euforiju među navijačima i u samom klubu, saznaćemo uskoro. Siti dočekuje Borusiju i Bornmut, a potom dva puta uzastopno gostuje Svonsiju, u FA kupu i Premijer ligi, pa putuje na noge Seltiku.

Potom, dolaze veliki izazovi – Totenhem, Everton, Barselona...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar