Ближи се растанак са Челсијем, Бане Ивановић иде у МЛС!

Бане Ивановић креће стопама Дрогбе, Лампарда, Кола... Српски дефанзивац има примамљиве понуде.

Фудбал 15.09.2016 | 12:00
Ближи се растанак са Челсијем, Бане Ивановић иде у МЛС!
Још током прошле сезоне је било наговештаја да ће се растати Челси и Бранислав Ивановић, а та прича би коначан епилог требало да добије на крају ове сезоне. Капитен српске репрезентације је једно од звучнијих фудбалских имена која се очекују у америчкој МЛС лиги.

Острвска штампа и поједини медији с оне стране баре најављују да ће Ивановић на крају сезоне дефинитивно напустити Плавце и прихватити понуду неког од америчких клубова, а тренутно се највише спекулише именима Лос Анђелес Галаксија и Нујорк Ситија.

Ивановић је током претходне сезоне продужио уговор са Челсијем иако је изгледало да ће окончати сарадњу. Међутим, продужио је уговор на само једну сезону што је клупско правило када су у питању играчи старији од 30 година. Стандардан је код Контеа од почетка сезоне, али Италијан тек ствара екипу по свом укусу и за Ивановића у њој нема перспективе. Очекује се да новајлија Алонсо заузме позицију левог бека, а да се са леве на десну страну одбране пресели Аспиликуета, што је његова природна позиција. У том случају би Ивановић постао вишак...

Зато би могао да крене стопама некадашњих саиграча Дидијеа Дрогбе, Френка Лампардаи Ешлија Кола који су решили да каријере заврше у МЛС лиги где су добили богате уговоре. Као звучно фудбалско име, Ивановић би свакако могао да буде један од плаћенијих играча у америчко-канадском шампионату.

Бане је члан Челсија остао у јануар 2008. године, за Плавце је до сада одиграо 365 мечева и постигао 33 гола. Тренутно је после капитена Терија и везисте Микела играч са најдужим стажом у екипи. Са клубом са Стамфорд Бриџа је освојио Лигу шампиона, Лигу Европе, два пута Премијер лигу, три пута ФА куп, а два пута је био и у идеалном тиму сезоне у Премијер лиги. У фебруару пуни 33 године и све је извесније да ће на крају сезоне напустити клуб у којем је доживео најславније тренутке каријере.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар