Bliži se rastanak sa Čelsijem, Bane Ivanović ide u MLS!

Bane Ivanović kreće stopama Drogbe, Lamparda, Kola... Srpski defanzivac ima primamljive ponude.

Fudbal 15.09.2016 | 12:00
Bliži se rastanak sa Čelsijem, Bane Ivanović ide u MLS!
Još tokom prošle sezone je bilo nagoveštaja da će se rastati Čelsi i Branislav Ivanović, a ta priča bi konačan epilog trebalo da dobije na kraju ove sezone. Kapiten srpske reprezentacije je jedno od zvučnijih fudbalskih imena koja se očekuju u američkoj MLS ligi.

Ostrvska štampa i pojedini mediji s one strane bare najavljuju da će Ivanović na kraju sezone definitivno napustiti Plavce i prihvatiti ponudu nekog od američkih klubova, a trenutno se najviše spekuliše imenima Los Anđeles Galaksija i Nujork Sitija.

Ivanović je tokom prethodne sezone produžio ugovor sa Čelsijem iako je izgledalo da će okončati saradnju. Međutim, produžio je ugovor na samo jednu sezonu što je klupsko pravilo kada su u pitanju igrači stariji od 30 godina. Standardan je kod Kontea od početka sezone, ali Italijan tek stvara ekipu po svom ukusu i za Ivanovića u njoj nema perspektive. Očekuje se da novajlija Alonso zauzme poziciju levog beka, a da se sa leve na desnu stranu odbrane preseli Aspilikueta, što je njegova prirodna pozicija. U tom slučaju bi Ivanović postao višak...

Zato bi mogao da krene stopama nekadašnjih saigrača Didijea Drogbe, Frenka Lampardai Ešlija Kola koji su rešili da karijere završe u MLS ligi gde su dobili bogate ugovore. Kao zvučno fudbalsko ime, Ivanović bi svakako mogao da bude jedan od plaćenijih igrača u američko-kanadskom šampionatu.

Bane je član Čelsija ostao u januar 2008. godine, za Plavce je do sada odigrao 365 mečeva i postigao 33 gola. Trenutno je posle kapitena Terija i veziste Mikela igrač sa najdužim stažom u ekipi. Sa klubom sa Stamford Bridža je osvojio Ligu šampiona, Ligu Evrope, dva puta Premijer ligu, tri puta FA kup, a dva puta je bio i u idealnom timu sezone u Premijer ligi. U februaru puni 33 godine i sve je izvesnije da će na kraju sezone napustiti klub u kojem je doživeo najslavnije trenutke karijere.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar