Љут је и Нуркић: Када ваљам и зашто сметам?!

НБА кошаркаш, репрезентативац БиХ, најавио је да ће размислити да ли ће поново наступити за селекцију своје земље.

Кошарка 13.09.2016 | 18:15
Љут је и Нуркић: Када ваљам и зашто сметам?!
Бура у репрезентацији Босне и Херцегевовине смирила се само привремено.

Све је почело у суботу, када су сукобљени саиграчи - капитен Мирза Телетовић и млада надаЏанан Муса умало потукли у суботу на терену. Ипак, дан касније су се и измирили.

Истог дана, у поподневним сатима, селектор Дамир Мулаомеровић радикално је "пресекао" и поручио да за Телетовића нема места у авиону којим је екипа отпутовала у Шведску, на квалификациону утакмицу за Еуробаскет. Карта капитена тамошње репрезентације брзо је сторнирана.

Дан касније, након што је екипа одлетела ка Скандинавији, објављено је да ће Мирза Телетовић ипак отићи у Шведску, али у својој режији, као навијач.

Заједно са њим, у авиону ће бити и центар Јусуф Нуркић, који је и даље део екипе, иако је кренуо на утакмицу одвојено од ње.

НБА центар у понедељак је на свом Инстаграм профилу поручио да није он одлучио како ће путовати и најавио да ће размислити да ли ће поново обући дрес селекције БиХ.

"Повреду имао, кажу, не жели да игра, измислио повреду, не ваља. Дође да игра, не ваља. Даје све од себе, опет не ваља. Како год окренеш, не ваља. Да ли вам и зашто баш толико сметам? Међутим, уз ове момке сам до краја, а након свега што сте ми приредили, о даљњој репрезентативној каријери ћу добро размислити, лажови и примитивци једни! И још нешто, о томе када и како се путује, не одлучујем ја, него савез и стручни штаб. Да сам желио да се одвајам од екипе, не бих ни долазио!", написао је Нуркић.

Делом поруке, некадашњи играч Цедевите подсетио је и на свој прошлогодишњи сукоб са Кошаркашким савезом БиХ око одустајања од наступа на Еуробаскету.

Тешки дани са кошаркашку репрезентацију БиХ, која би могла да се пласира на Еуробаскет само великим изненађењем и убедљивом победом над Шведском (око 40 поена разлике), уз поклапање осталих резултата.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар