Референдум - жртвовање народа

Одлуку о укидњу Дана Републике није донио Уставни суд БиХ.

Република Српска 12.09.2016 | 10:50
Референдум - жртвовање народа
Суд је само провео Одлуку Народне Скупштине Републике Српске донесену 2002. године о конститутивности народа у Републици Српској. Свакако да се у околностима трочлане конститутивне једнакоправности не може Дан Републике да слави по вјерском обреду и на вјерској основи само једног народа.

Сва опсност Референдума је у прикривању и остављању неријешеним основно национално питање у БиХ. Срби у ФБиХ нису конститутиван народ, односно привремено су конститутивни.

Парламент ФБиХ није прихватио Одлуку о конститувности Срба и ту Одлуку им је наметнуо Високи Представник. Она ће трајати док траје Високи Представник.

Да смо народ који више мисли на своју и будућност своје дјеце као и да имамо изоштренија чула за домаћу издају умјесто говора о Референдуму тежиште расправе би се пренијело на питање одговорности Милорада Додика и осталих тадашњих посланика о доношењу такве опасне једностране Одлуке.

Само конститутивна једнакоправност сва три народа на укупном простору БиХ може да донесе срећу, стабилност и напредак.

Да ли је Милорад Додик заборавио за шта је гласао 2002. године и како мисли да у околностима трочлане конститутивне једнакоправности гради Републику Српску "као државу српског народа" или само из властитих потреба , вара народ.

Очито је да му је гурање Срба у опасну референдумску националистичку ватру потребно да би васкрснуо у њиховог спасиоца не питајући за цијену. Само да би побољшао свој изборни резултат, остао у власти и тако, и овог пута, умакао одговорностима за сва злодјела која нам чини.

Да жртвује народ за своје интересе.

Уколико желимо да опстанемо морамо изоштрити чула за откривање нашег унутрашњег непријатеља и како да га обуздавамо.
 
Проф. др Алекса Милојевић

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

Димњачар

12.09.2016 09:11

И стране судије у Уставном суду су постављене на инсистирање српских политичара, да осигурају немогућност прегласавања од стране хрватских и бошњачких чланова. Истога дана када је донесена одлука о укидању 9-ог Јануара, донесена је и једна одлука која је подржала апелацију Кошарца испред СНСД-а. 9-ти Јануар нису подржали рудоњини латини из Уставног суда како се то упорно приказује, него је један остао "суздржан", а други је био одсутан! Пресуда је донешена уз ПЕТ гласова за, ЈЕДАН суздржан, и ДВА (традиционално по србовски) против. Али коме то објашњавати? Можете ви ово писање професора Милојевића држати на насловној страни 100 година, стока једноставно не жели да вјерује својим очима. За помоћ у читању и размишљању су себи унајмили једног месара из Лакташа, и једног кркана са плавом периком непознатог мјеста рођења, такође није познато на којој клиници је радио промјену спола.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зока

12.09.2016 09:29

ДОБАР!

Name

Поглед на реалност без диоптрије

12.09.2016 09:44

Погледајте само како хрвати уживају одређене позиције у Бањалуци, од јавних установа до фотеља у влади. Прартим и гледам како у појединим јавним установама када само један хрват уђе у институцију , онда тај исти полако настоји да угура другог хрвата да се запосли (успијевају) и тако полакоправе своју мрежу међусобне подршке. И све то на очиглед глупих срба који им чак дувају у гузицу. Гдје су срби у хрватској већина у БиХ, нема их, готово истријебљени. Гдје је србин у Мостару добио неку позицију? Гдје је србин у Хрватској, не смије ни да каже да је србин. Е глупи срби !!!

Name

преправке

12.09.2016 09:45

Драги колега, поменуте препреправке и буџење се ради у Бг ( адреса позната редакцији ) а плаћа мали Томаш из фонда ал заслужним грађанима не свима.

Name

Највеће зло по србе је у врху пирамиде власти

12.09.2016 09:12

Одлично написано. Додик је наш гробар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

разумио

12.09.2016 10:00

Гробар у облику дјавола кога јос славимо као националног хероја! Каква трагицна иронија српског народа.

Name

ре

12.09.2016 11:03

Треба прво кренути од себе, мислиш да ти ниси зло...

Name

зајебант

12.09.2016 09:14

Коначно да неко схвати о чему се ради! Сва три народа у БиХ МОРАЈУ имат иста права на читавој територији БиХ... ја сам за то тако ми Бога и то ће тако на крају и бити, акоБогда убрзо... п.с Бајрам Шериф Мубарек Олсун.... свако добро свим добрим људима

ОДГОВОРИТЕ
Name

рудоња

12.09.2016 09:43

Свака цаст овом референдуму,али било би добро да се расписе референдум са питањем: Да ли и даље прихватате постојање система корупције,владавину безакоња,неодговорност за лази и кривицна дјела. Алиби за овај најављени референдум владајуци имају у цињеници да ми имамо право на референдум,и то се не мозе пореци,али то сто га они користе сада искљуциво у политицке сврхе и своју корист је сасвим друго питање,народ нема неку вајду од овог референдума

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бозе Правде

12.09.2016 10:01

Зртвовање нације је кад мирно гледас како те Уставни Суд укида а референдум је нас одговор на притиске из Сарајева.Види се да овај аутор појма нема ста је сустина.Видецемо кад не дај Бозе затразе да се укине име Република Српска, хоцете ли опет лупетати глупости против референдума....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Бозе

12.09.2016 10:11

А ти знаш суштину, па невидиш даље од носа.Вјероватно типкаш из Чикага па те баш брига какве посљедице моземо имати.

Name

Јöрг

12.09.2016 10:36

Бозе браво за коментар.

Name

браво госп.

12.09.2016 10:13

Треба фасисте збацити са власти да би се народ одморио од национализма.Свака цаст овом господину за тест.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Сретко

12.09.2016 10:32

Не друзе,нетипкам из Цикага вец сам овде из Републике Српске.Ти си обицна кукавица и ниста висе,цега се бојис???Мислис да це неко да нас нападне због референдума???Ни њима није до сукоба вец само просипају празну прицу.Тај исти суд је укинуо грб и химну коју је Дејтон признао,сад треба да сутимо на укидање дана Републике??Сутта могу тразити да укину име Република Српска.Ти би само сутио и гледао како нас укидају???Много си глуп и уз то кукавица која ни референдум не подрзва.Ја сам за мир а не за сукобе а референдум је воља народа...

ОДГОВОРИТЕ
Name

и ја сам Сретко

12.09.2016 12:12

Свака цаст брате на коментарима, ко од Срба не изадје на гласање везано за референдум,нека данас слави бајрам!

Name

нн

12.09.2016 11:38

Милету треба зиви зид ,,,

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре нн

12.09.2016 11:51

Не треба му, он га има и имаће га увек, е сад што то теби смета то је нешто друго...