Referendum - žrtvovanje naroda

Odluku o ukidnju Dana Republike nije donio Ustavni sud BiH.

Republika Srpska 12.09.2016 | 10:50
Referendum - žrtvovanje naroda
Sud je samo proveo Odluku Narodne Skupštine Republike Srpske donesenu 2002. godine o konstitutivnosti naroda u Republici Srpskoj. Svakako da se u okolnostima tročlane konstitutivne jednakopravnosti ne može Dan Republike da slavi po vjerskom obredu i na vjerskoj osnovi samo jednog naroda.

Sva opsnost Referenduma je u prikrivanju i ostavljanju neriješenim osnovno nacionalno pitanje u BiH. Srbi u FBiH nisu konstitutivan narod, odnosno privremeno su konstitutivni.

Parlament FBiH nije prihvatio Odluku o konstituvnosti Srba i tu Odluku im je nametnuo Visoki Predstavnik. Ona će trajati dok traje Visoki Predstavnik.

Da smo narod koji više misli na svoju i budućnost svoje djece kao i da imamo izoštrenija čula za domaću izdaju umjesto govora o Referendumu težište rasprave bi se prenijelo na pitanje odgovornosti Milorada Dodika i ostalih tadašnjih poslanika o donošenju takve opasne jednostrane Odluke.

Samo konstitutivna jednakopravnost sva tri naroda na ukupnom prostoru BiH može da donese sreću, stabilnost i napredak.

Da li je Milorad Dodik zaboravio za šta je glasao 2002. godine i kako misli da u okolnostima tročlane konstitutivne jednakopravnosti gradi Republiku Srpsku "kao državu srpskog naroda" ili samo iz vlastitih potreba , vara narod.

Očito je da mu je guranje Srba u opasnu referendumsku nacionalističku vatru potrebno da bi vaskrsnuo u njihovog spasioca ne pitajući za cijenu. Samo da bi poboljšao svoj izborni rezultat, ostao u vlasti i tako, i ovog puta, umakao odgovornostima za sva zlodjela koja nam čini.

Da žrtvuje narod za svoje interese.

Ukoliko želimo da opstanemo moramo izoštriti čula za otkrivanje našeg unutrašnjeg neprijatelja i kako da ga obuzdavamo.
 
Prof. dr Aleksa Milojević

Komentari / 17

Ostavite komentar
Name

Dimnjačar

12.09.2016 09:11

I strane sudije u Ustavnom sudu su postavljene na insistiranje srpskih političara, da osiguraju nemogućnost preglasavanja od strane hrvatskih i bošnjačkih članova. Istoga dana kada je donesena odluka o ukidanju 9-og Januara, donesena je i jedna odluka koja je podržala apelaciju Košarca ispred SNSD-a. 9-ti Januar nisu podržali rudonjini latini iz Ustavnog suda kako se to uporno prikazuje, nego je jedan ostao "suzdržan", a drugi je bio odsutan! Presuda je donešena uz PET glasova za, JEDAN suzdržan, i DVA (tradicionalno po srbovski) protiv. Ali kome to objašnjavati? Možete vi ovo pisanje profesora Milojevića držati na naslovnoj strani 100 godina, stoka jednostavno ne želi da vjeruje svojim očima. Za pomoć u čitanju i razmišljanju su sebi unajmili jednog mesara iz Laktaša, i jednog krkana sa plavom perikom nepoznatog mjesta rođenja, takođe nije poznato na kojoj klinici je radio promjenu spola.

ODGOVORITE
Name

zoka

12.09.2016 09:29

DOBAR!

Name

Pogled na realnost bez dioptrije

12.09.2016 09:44

Pogledajte samo kako hrvati uživaju određene pozicije u Banjaluci, od javnih ustanova do fotelja u vladi. Prartim i gledam kako u pojedinim javnim ustanovama kada samo jedan hrvat uđe u instituciju , onda taj isti polako nastoji da ugura drugog hrvata da se zaposli (uspijevaju) i tako polakoprave svoju mrežu međusobne podrške. I sve to na očigled glupih srba koji im čak duvaju u guzicu. Gdje su srbi u hrvatskoj većina u BiH, nema ih, gotovo istrijebljeni. Gdje je srbin u Mostaru dobio neku poziciju? Gdje je srbin u Hrvatskoj, ne smije ni da kaže da je srbin. E glupi srbi !!!

Name

prepravke

12.09.2016 09:45

Dragi kolega, pomenute preprepravke i budženje se radi u Bg ( adresa poznata redakciji ) a plaća mali Tomaš iz fonda al zaslužnim građanima ne svima.

Name

Najveće zlo po srbe je u vrhu piramide vlasti

12.09.2016 09:12

Odlično napisano. Dodik je naš grobar.

ODGOVORITE
Name

razumio

12.09.2016 10:00

Grobar u obliku djavola koga jos slavimo kao nacionalnog heroja! Kakva tragicna ironija srpskog naroda.

Name

re

12.09.2016 11:03

Treba prvo krenuti od sebe, misliš da ti nisi zlo...

Name

zajebant

12.09.2016 09:14

Konačno da neko shvati o čemu se radi! Sva tri naroda u BiH MORAJU imat ista prava na čitavoj teritoriji BiH... ja sam za to tako mi Boga i to će tako na kraju i biti, akoBogda ubrzo... p.s Bajram Šerif Mubarek Olsun.... svako dobro svim dobrim ljudima

ODGOVORITE
Name

rudonja

12.09.2016 09:43

Svaka cast ovom referendumu,ali bilo bi dobro da se raspise referendum sa pitanjem: Da li i dalje prihvatate postojanje sistema korupcije,vladavinu bezakonja,neodgovornost za lazi i krivicna djela. Alibi za ovaj najavljeni referendum vladajuci imaju u cinjenici da mi imamo pravo na referendum,i to se ne moze poreci,ali to sto ga oni koriste sada iskljucivo u politicke svrhe i svoju korist je sasvim drugo pitanje,narod nema neku vajdu od ovog referenduma

ODGOVORITE
Name

Boze Pravde

12.09.2016 10:01

Zrtvovanje nacije je kad mirno gledas kako te Ustavni Sud ukida a referendum je nas odgovor na pritiske iz Sarajeva.Vidi se da ovaj autor pojma nema sta je sustina.Videcemo kad ne daj Boze zatraze da se ukine ime Republika Srpska, hocete li opet lupetati gluposti protiv referenduma....

ODGOVORITE
Name

Re Boze

12.09.2016 10:11

A ti znaš suštinu, pa nevidiš dalje od nosa.Vjerovatno tipkaš iz Čikaga pa te baš briga kakve posljedice mozemo imati.

Name

Jörg

12.09.2016 10:36

Boze bravo za komentar.

Name

bravo gosp.

12.09.2016 10:13

Treba fasiste zbaciti sa vlasti da bi se narod odmorio od nacionalizma.Svaka cast ovom gospodinu za test.

ODGOVORITE
Name

re Sretko

12.09.2016 10:32

Ne druze,netipkam iz Cikaga vec sam ovde iz Republike Srpske.Ti si obicna kukavica i nista vise,cega se bojis???Mislis da ce neko da nas napadne zbog referenduma???Ni njima nije do sukoba vec samo prosipaju praznu pricu.Taj isti sud je ukinuo grb i himnu koju je Dejton priznao,sad treba da sutimo na ukidanje dana Republike??Sutta mogu traziti da ukinu ime Republika Srpska.Ti bi samo sutio i gledao kako nas ukidaju???Mnogo si glup i uz to kukavica koja ni referendum ne podrzva.Ja sam za mir a ne za sukobe a referendum je volja naroda...

ODGOVORITE
Name

i ja sam Sretko

12.09.2016 12:12

Svaka cast brate na komentarima, ko od Srba ne izadje na glasanje vezano za referendum,neka danas slavi bajram!

Name

nn

12.09.2016 11:38

Miletu treba zivi zid ,,,

ODGOVORITE
Name

re nn

12.09.2016 11:51

Ne treba mu, on ga ima i imaće ga uvek, e sad što to tebi smeta to je nešto drugo...