Студенти бјеже од праксе у привреди

Интересовање студената за обављање праксе у привреди све је слабије, јер је већина заинтересована за стицање почетничког радног искуства у јавном сектору, закључак је радионице Асоцијације “Академац”.

Република Српска 12.09.2016 | 10:10
Студенти бјеже од праксе у привреди
Пројекат-менаџер асоцијације и представник Омладинско-комуникативног центра из Бањалуке Анте Јурић-Маријановић истиче да је свега 20 одсто студената у БиХ заинтересовано за праску у реалном сектору.

"Због тога смо планирали велику кампању у Бањалуци, Требињу, Мостару, Сарајеву и Тузли посвећену промоцији праксе у реалном сектору", каже Јурић-Маријановић.

Он каже да је забрињавајући тренд раста интересовања за праксу у јавним институцијама.

"Због тога ће кампања коју ћемо реализовати искључиво бити фокусирана на промоцију стицања радног искуства у реалном сектору", рекао је Јурић-Маријановић наводећи да је за стицање почетничког радног искуства заинтересовано свега 60 одсто студената у БиХ.

Никола Драговић из Агенције за развој малих и средњих предузећа Републике Српске је рекао да је проблем што и професори немају довољна знања и искуства из реалног сектора.

(Глас Српске)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Цане

12.09.2016 08:22

Млади јос увијек зиве у неком времену у коме су им сви криви! Заврсавају факултете кии ником не требају и оекују посао . Мало морген реце јефан бивси политицар!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоол

12.09.2016 10:09

Десет година наредних не уписивати ни једног бруцоша на право економију и разне менаџере.

ОДГОВОРИТЕ
Name

??????

12.09.2016 20:53

Питање гласи: која привреда у РС? Хвала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

весо

13.09.2016 19:25

Сигурно да ни Проф. нису радили. Где би могли кад је вец 25.година застој. Ово је велика бара, студенти и Проф. су некомплетни.

ОДГОВОРИТЕ