Еуфорија у Дрездену, Динамо други - нико у Њемачкој нема такав низ!

Последњи пораз славни тим са истока доживео је још у јануару...!

Фудбал 13.09.2016 | 13:30
Еуфорија у Дрездену, Динамо други - нико у Њемачкој нема такав низ!
Еуфорија у Дрездену! Један од најславнијих источнонемачких клубова вратио се прошле сезоне у Цвајту, а после данашњег тријумфа на гостовању Хановеру (2:0) избио је на друго место које на крају сезоне води директно у Бундеслигу! 

Рано је, наравно, да се говори о таквим стварима, али познато је да Динамо има изузетно верне и темпераментне навијаче којима је мало потребно да "полете". А управо се то догађа после победе над једним од главних фаворита ове сезоне у Цвајти. Момци искусног стручњака Увеа Нојхауса знали су да не могу технички да парирају домаћину. Определили су се за такозвану "чекалицу" и то је уродило плодом. Хановер је бројао шансе и проценте поседа лопте, а Динамо давао голове. Први је дело Марвина Штефанијака у 18. минуту, а други штопера Баласа почетком другог полувремена. У финишу сусрета Хановер је остао с играчем мање, пошто је искључен Салиф Сане.

Неколико занимљивости везано је за Динамо Дрезден. Овај тим нема ниједног странца - ни у стартних 11, ни на клупи - а од почетка 2016. у свим такмичења изгубио је само два сусрета - један потпуно неважан у нижеразредном локалном купу и један у првенству од Ерфурта, још у јануару. Рачунајући низ без пораза у првенственим дуелима са 20 мечева без пораза Динамо је лидер у читавој Немачкој. Тим из Дрездена има осам бодова после четири кола, четири мање од лидера Брауншвајга и остаће на позицији два до идуће рунде. 

Да подсетимо, Динамо је осмоструки шампион Источне Немачке, а у Бундеслиги је играо после рушења Берлинског зида од 1991. до 1995, када је испао и повлачио се по нижим лигама. Чини се да је сада дошао тренутак за повратак на највећу сцену. Тако бар говоре први резултати овог клуба у новој сезони...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар