Euforija u Drezdenu, Dinamo drugi - niko u Njemačkoj nema takav niz!

Poslednji poraz slavni tim sa istoka doživeo je još u januaru...!

Fudbal 13.09.2016 | 13:30
Euforija u Drezdenu, Dinamo drugi - niko u Njemačkoj nema takav niz!
Euforija u Drezdenu! Jedan od najslavnijih istočnonemačkih klubova vratio se prošle sezone u Cvajtu, a posle današnjeg trijumfa na gostovanju Hanoveru (2:0) izbio je na drugo mesto koje na kraju sezone vodi direktno u Bundesligu! 

Rano je, naravno, da se govori o takvim stvarima, ali poznato je da Dinamo ima izuzetno verne i temperamentne navijače kojima je malo potrebno da "polete". A upravo se to događa posle pobede nad jednim od glavnih favorita ove sezone u Cvajti. Momci iskusnog stručnjaka Uvea Nojhausa znali su da ne mogu tehnički da pariraju domaćinu. Opredelili su se za takozvanu "čekalicu" i to je urodilo plodom. Hanover je brojao šanse i procente poseda lopte, a Dinamo davao golove. Prvi je delo Marvina Štefanijaka u 18. minutu, a drugi štopera Balasa početkom drugog poluvremena. U finišu susreta Hanover je ostao s igračem manje, pošto je isključen Salif Sane.

Nekoliko zanimljivosti vezano je za Dinamo Drezden. Ovaj tim nema nijednog stranca - ni u startnih 11, ni na klupi - a od početka 2016. u svim takmičenja izgubio je samo dva susreta - jedan potpuno nevažan u nižerazrednom lokalnom kupu i jedan u prvenstvu od Erfurta, još u januaru. Računajući niz bez poraza u prvenstvenim duelima sa 20 mečeva bez poraza Dinamo je lider u čitavoj Nemačkoj. Tim iz Drezdena ima osam bodova posle četiri kola, četiri manje od lidera Braunšvajga i ostaće na poziciji dva do iduće runde. 

Da podsetimo, Dinamo je osmostruki šampion Istočne Nemačke, a u Bundesligi je igrao posle rušenja Berlinskog zida od 1991. do 1995, kada je ispao i povlačio se po nižim ligama. Čini se da je sada došao trenutak za povratak na najveću scenu. Tako bar govore prvi rezultati ovog kluba u novoj sezoni...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar