ХДЗ формира владу, отворени за сарадњу

Лидер ХДЗ-а Андреј Пленковић прогласио је синоћ побједу и поручио да је сигуран да ће та странка имати привилегију да формира стабилну хрватску владу која ће владати наредне четири године.

Регион 12.09.2016 | 07:13
ХДЗ формира владу, отворени за сарадњу
Пленковић, који је у сједиште странке ушао уз звуке пјесме "Еyе оф тхе тигер" из чувеног филма "Роки", поручио је да ХДЗ остаје отворен за разговор са свим странкама које су им програмски блиске.

Најавио је да ће ХДЗ већ данас, након разговора са партнерима, отворити платформу за постизборне разговоре.

“Идућа хрватска власт треба да буде стабилна на корист хрватских грађана, европски оријентисана”, рекао је Пленковић и додао да будућа власт мора бити управо онаква о каквој су говорили представници из ЕУ, односно ЕПП, који су подржали ХДЗ.

Указао је да су теме о којима су они говорили у кампаји хрватске И европске теме и то ће, како је рекао, бити програм будуће хрватске власти.

Пленковић је посебно поентирао младе о којима ће нова власт, каже водити бригу. Рекао је и да ће водити бригу о селу, о руралном развоју, а пољопривреда ће бити кључни приоритет.

Нова власт ће, обећао је, залагати за одрживи социјални и пензиони сyстем и бољи живот хрватских пензионера.

“Мислим да је овај дан био важан дан за хрватску демократију и ХДЗ који је показао да смо врло брзо придобили поверење наших грађана”, поручио је Пленковић.

Према скоро 80 одсто обрађених гласачких листића, коалиција окупљена око ХДЗ освојила је 61 мандат, Народна коалиција око СДП 54, а Мост 12 мандата.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар