HDZ formira vladu, otvoreni za saradnju

Lider HDZ-a Andrej Plenković proglasio je sinoć pobjedu i poručio da je siguran da će ta stranka imati privilegiju da formira stabilnu hrvatsku vladu koja će vladati naredne četiri godine.

Region 12.09.2016 | 07:13
HDZ formira vladu, otvoreni za saradnju
Plenković, koji je u sjedište stranke ušao uz zvuke pjesme "Eye of the tiger" iz čuvenog filma "Roki", poručio je da HDZ ostaje otvoren za razgovor sa svim strankama koje su im programski bliske.

Najavio je da će HDZ već danas, nakon razgovora sa partnerima, otvoriti platformu za postizborne razgovore.

“Iduća hrvatska vlast treba da bude stabilna na korist hrvatskih građana, evropski orijentisana”, rekao je Plenković i dodao da buduća vlast mora biti upravo onakva o kakvoj su govorili predstavnici iz EU, odnosno EPP, koji su podržali HDZ.

Ukazao je da su teme o kojima su oni govorili u kampaji hrvatske I evropske teme i to će, kako je rekao, biti program buduće hrvatske vlasti.

Plenković je posebno poentirao mlade o kojima će nova vlast, kaže voditi brigu. Rekao je i da će voditi brigu o selu, o ruralnom razvoju, a poljoprivreda će biti ključni prioritet.

Nova vlast će, obećao je, zalagati za održivi socijalni i penzioni system i bolji život hrvatskih penzionera.

“Mislim da je ovaj dan bio važan dan za hrvatsku demokratiju i HDZ koji je pokazao da smo vrlo brzo pridobili poverenje naših građana”, poručio je Plenković.

Prema skoro 80 odsto obrađenih glasačkih listića, koalicija okupljena oko HDZ osvojila je 61 mandat, Narodna koalicija oko SDP 54, a Most 12 mandata.

(Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar