ПЛ БиХ: Радник закуцао Олимпик за дно!

Фудбалери Радника са убједљивих 3:0 савладали Олимпик на чијој клупи је дебитовао Драган Радовић. Сарајево у посљедњем минуту до три бода у Витезу. У посљедњој утакмици осмог кола Премијер лиге Босне и Херцеговине Широки Бријег је савладао јајачки Металеге резултатом 3:1 (0:0) захваљујући сјајном бразилском фудбалеру Вагнеру.

Фудбал 12.09.2016 | 10:00
ПЛ БиХ: Радник закуцао Олимпик за дно!
Заслужена побједа бијељинског Радника на Отоци. Свих 90 минута фудбалери у плавим дресовима били су бољи ривал и на крају са убједљивих 3:0 савладали Олимпик.

„Вукови“ су приредили лош деби свом тренеру Драгану Радовићу, након којег су остали „закуцани“ за дно табеле Премијер лиге БиХ са само четири освојена бода из осам кола.

На другој страни Радник је показао да је криза са почетка сезоне када су уписана два пораза давна прошлост. Након тога Радник је везао шест мечева без пораза и чак три побједе у гостима, међу којима и данашњу у Сарајеву.

Радник је повео у 19. минуту након што је Пецо пробио по лијевој страни и центрирао за Обрадовића који је главом послао лопту у мрежу.

На 2:0 повисио је Јанковић у 38. минуту, послије грешке Пехара, а још једне асистенције одличног Пеце.

У међувремену је Олимпик имао прилику из слободног ударца, међутим, Регоје је шутирао право у Лучића који је одбио лопту.

Био је то и остао једини шут у оквир гола на овом мечу.

Радовић није успио да у свлачионици мотивише своје саиграче, који су тек након једног сата игре покушали да ураде нешто конкретније, међутим, све се свело на лоше шутеве далеко од гола или индивидуалне покушаје дриблинга које су дефанзивци Радника лако рјешавали.

Гости из Бијељине ставили су тачку на и поготком у 84. минуту, а стрелац је био Симеуновић.

Олимпик и даље држи „фењер“ и судећи према играма које приказује један је од најозбиљнијих кандидата за пут у нижи ранг.

Радник је овом побједом избио на четврто мјесто на табели Премијер лиге БиХ.

Сарајево се мучило у Витезу буквално до посљедње минуте у којој је ипак стигло до побједе 1:0.

Хоџић је убацио за Ахметовића шаље лопту у мрежу за вриједна три бода.

Није много правих прилика било прије тога, а најбољу је имао Балић у 63. међутим погодио је пречку. Одмах послије тога прилику за бордо тим пропустио је и Дуљевић, његов покушај одбранио је Нволокор.

Витез је такође погодио пречку на овом мечу, било је то у 27. минуту након покушаја Кокота.

У посљедњој утакмици осмог кола Премијер лиге Босне и Херцеговине Широки Бријег је савладао јајачки Металеге резултатом 3:1 (0:0) захваљујући сјајном бразилском фудбалеру Вагнеру.

У првих 45 минута утакмице на „Пецари“ херцеговачка екипа је била бољи ривал у недјељу увече али није успјела да теренску иницијативу крунише поготком.

Гости из Јајца су од 32. минута имали бројчани дефицит у пољу јер је искључен дефанзивац Металегеа Вукашин Беновић. Некадашњи играч Борца из Бањалуке је као посљедњи човјек одбране оборио једног од нападача Широкобријежана и зарадио црвени картон.

Иако с десеторицом, на почетку другог дијела „краљеви“ су имали двије одличне прилике, али је Херцеговце спасио голман Антонио Солдо.

Казна за промашаје услиједила је у 60. минуту кад је Невреса Фејзића савладао капитен Вагнер Сантос Лаго, који је четири минута касније постигао и други погодак осигуравши нови тријумф екипи са „Пецаре“.

До краја су Широкобријежани повисили на 3:0 голом Луке Менала на асистенцију Вагнера и отклонили све дилеме, ако су уопште постојале, да би Јајчани успјели до краја да постигну почасни гол преко Данијела Рашића.

Премијер лига БиХ, осмо коло:

Недјеља

Олимпиц - Радник 0:3 (0:2)

/Обрадовић 19, Јанковић 38, Симеуновић 84/

Витез - Сарајево 0:1 (0:0)

/Ахметовић 90/

Слобода . Младост ДК 1:1 (0:1)

/Крпић 63 - Шишић25/

Широки Бријег - Металеге 3:1 (0:0)

/Вагнер 60, 64, Менало 71 - Рашић 75/

Одиграно у суботу

Зрињски - Челик 4:0 (3:0)

/Тодоровић 9, 40, Петрак 31, Томић 68/

Жељезничар - Крупа 2:1 (1:1)

/Крижман 7, Марковић 83 - Милутиновић 25 пенал/

Табела: Зрињски 19, Младост ДК 14, Слобода 14, Сарајево 13, Радник 12, Широки Бријег 12, Крупа 11, Жељезничар 11, Витез 8, Челик 8, Металеге 7, Олимпик 4.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар