PL BiH: Radnik zakucao Olimpik za dno!

Fudbaleri Radnika sa ubjedljivih 3:0 savladali Olimpik na čijoj klupi je debitovao Dragan Radović. Sarajevo u posljednjem minutu do tri boda u Vitezu. U posljednjoj utakmici osmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Široki Brijeg je savladao jajački Metalege rezultatom 3:1 (0:0) zahvaljujući sjajnom brazilskom fudbaleru Vagneru.

Fudbal 12.09.2016 | 10:00
PL BiH: Radnik zakucao Olimpik za dno!
Zaslužena pobjeda bijeljinskog Radnika na Otoci. Svih 90 minuta fudbaleri u plavim dresovima bili su bolji rival i na kraju sa ubjedljivih 3:0 savladali Olimpik.

„Vukovi“ su priredili loš debi svom treneru Draganu Radoviću, nakon kojeg su ostali „zakucani“ za dno tabele Premijer lige BiH sa samo četiri osvojena boda iz osam kola.

Na drugoj strani Radnik je pokazao da je kriza sa početka sezone kada su upisana dva poraza davna prošlost. Nakon toga Radnik je vezao šest mečeva bez poraza i čak tri pobjede u gostima, među kojima i današnju u Sarajevu.

Radnik je poveo u 19. minutu nakon što je Peco probio po lijevoj strani i centrirao za Obradovića koji je glavom poslao loptu u mrežu.

Na 2:0 povisio je Janković u 38. minutu, poslije greške Pehara, a još jedne asistencije odličnog Pece.

U međuvremenu je Olimpik imao priliku iz slobodnog udarca, međutim, Regoje je šutirao pravo u Lučića koji je odbio loptu.

Bio je to i ostao jedini šut u okvir gola na ovom meču.

Radović nije uspio da u svlačionici motiviše svoje saigrače, koji su tek nakon jednog sata igre pokušali da urade nešto konkretnije, međutim, sve se svelo na loše šuteve daleko od gola ili individualne pokušaje driblinga koje su defanzivci Radnika lako rješavali.

Gosti iz Bijeljine stavili su tačku na i pogotkom u 84. minutu, a strelac je bio Simeunović.

Olimpik i dalje drži „fenjer“ i sudeći prema igrama koje prikazuje jedan je od najozbiljnijih kandidata za put u niži rang.

Radnik je ovom pobjedom izbio na četvrto mjesto na tabeli Premijer lige BiH.

Sarajevo se mučilo u Vitezu bukvalno do posljednje minute u kojoj je ipak stiglo do pobjede 1:0.

Hodžić je ubacio za Ahmetovića šalje loptu u mrežu za vrijedna tri boda.

Nije mnogo pravih prilika bilo prije toga, a najbolju je imao Balić u 63. međutim pogodio je prečku. Odmah poslije toga priliku za bordo tim propustio je i Duljević, njegov pokušaj odbranio je Nvolokor.

Vitez je takođe pogodio prečku na ovom meču, bilo je to u 27. minutu nakon pokušaja Kokota.

U posljednjoj utakmici osmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Široki Brijeg je savladao jajački Metalege rezultatom 3:1 (0:0) zahvaljujući sjajnom brazilskom fudbaleru Vagneru.

U prvih 45 minuta utakmice na „Pecari“ hercegovačka ekipa je bila bolji rival u nedjelju uveče ali nije uspjela da terensku inicijativu kruniše pogotkom.

Gosti iz Jajca su od 32. minuta imali brojčani deficit u polju jer je isključen defanzivac Metalegea Vukašin Benović. Nekadašnji igrač Borca iz Banjaluke je kao posljednji čovjek odbrane oborio jednog od napadača Širokobriježana i zaradio crveni karton.

Iako s desetoricom, na početku drugog dijela „kraljevi“ su imali dvije odlične prilike, ali je Hercegovce spasio golman Antonio Soldo.

Kazna za promašaje uslijedila je u 60. minutu kad je Nevresa Fejzića savladao kapiten Vagner Santos Lago, koji je četiri minuta kasnije postigao i drugi pogodak osiguravši novi trijumf ekipi sa „Pecare“.

Do kraja su Širokobriježani povisili na 3:0 golom Luke Menala na asistenciju Vagnera i otklonili sve dileme, ako su uopšte postojale, da bi Jajčani uspjeli do kraja da postignu počasni gol preko Danijela Rašića.

Premijer liga BiH, osmo kolo:

Nedjelja

Olimpic - Radnik 0:3 (0:2)

/Obradović 19, Janković 38, Simeunović 84/

Vitez - Sarajevo 0:1 (0:0)

/Ahmetović 90/

Sloboda . Mladost DK 1:1 (0:1)

/Krpić 63 - Šišić25/

Široki Brijeg - Metalege 3:1 (0:0)

/Vagner 60, 64, Menalo 71 - Rašić 75/

Odigrano u subotu

Zrinjski - Čelik 4:0 (3:0)

/Todorović 9, 40, Petrak 31, Tomić 68/

Željezničar - Krupa 2:1 (1:1)

/Križman 7, Marković 83 - Milutinović 25 penal/

Tabela: Zrinjski 19, Mladost DK 14, Sloboda 14, Sarajevo 13, Radnik 12, Široki Brijeg 12, Krupa 11, Željezničar 11, Vitez 8, Čelik 8, Metalege 7, Olimpik 4.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar