Око 50 повријеђених у земљотресу у Скопљу

Педесетак особа повријеђено је у Скопљу које је данас погодио земљотрес јачине пет степени Рихтерове скале, јавила је кабловска телевизија "НОВА".

Регион 11.09.2016 | 20:24
Око 50 повријеђених у земљотресу у Скопљу
Повријеђени су превезени у скопске болнице, углавном са преломима руку и ногу и посјекотинама. Повреде су задобили док су покушавали да напусте своје станове, наводи "НОВА".

Грађане Македоније данас су узнемирила три земљотреса која су погодила Скопље. Прво су се осјетили потреси јачине од 3,9 и 2,8 степени по Рихтеру. Први је регистрован јутрос у 6.58 часова, а други само минут касније. Трећи земљотрес јачине пет степени по Рихтеру осјетио се данас у 15.10 часова.

Епицентар је био седам километара источно од Скопља, а осјетио се и у другим дијеловима Македоније, у Велесу, Куманову, Битољу.

Велики број грађана Скопља се у страху од земљотреса налази ван зграда и по парковима, а велики трговински центри су евакуисани.

Очевици су навели да је земљотрес изазвао панику међу становницима, као и да су се на појединим зградама појавиле пукотине на зидовима.

У македонској сеизмолошкој служби наводе да немају пријава да је неко повријеђен, али да је земљотрес причинио мању штету на зградама као што су пукотине на зидовима, срушени димњаци или штета нанесена на крововима у околним селима.

Према њеним ријечима, најмање четири снажна накнадна потреса услиједила су послије великог потреса.

Скопље је 1963. године погодио јак земљотрес у коме је страдало 1.000 људи.

Данашњи земљотрес осјетио се и у Србији у Косовској Митровици, Нишу, Врању, Београду... 



Извор: Срна

Коментари / 0

Оставите коментар