Oko 50 povrijeđenih u zemljotresu u Skoplju

Pedesetak osoba povrijeđeno je u Skoplju koje je danas pogodio zemljotres jačine pet stepeni Rihterove skale, javila je kablovska televizija "NOVA".

Region 11.09.2016 | 20:24
Oko 50 povrijeđenih u zemljotresu u Skoplju
Povrijeđeni su prevezeni u skopske bolnice, uglavnom sa prelomima ruku i nogu i posjekotinama. Povrede su zadobili dok su pokušavali da napuste svoje stanove, navodi "NOVA".

Građane Makedonije danas su uznemirila tri zemljotresa koja su pogodila Skoplje. Prvo su se osjetili potresi jačine od 3,9 i 2,8 stepeni po Rihteru. Prvi je registrovan jutros u 6.58 časova, a drugi samo minut kasnije. Treći zemljotres jačine pet stepeni po Rihteru osjetio se danas u 15.10 časova.

Epicentar je bio sedam kilometara istočno od Skoplja, a osjetio se i u drugim dijelovima Makedonije, u Velesu, Kumanovu, Bitolju.

Veliki broj građana Skoplja se u strahu od zemljotresa nalazi van zgrada i po parkovima, a veliki trgovinski centri su evakuisani.

Očevici su naveli da je zemljotres izazvao paniku među stanovnicima, kao i da su se na pojedinim zgradama pojavile pukotine na zidovima.

U makedonskoj seizmološkoj službi navode da nemaju prijava da je neko povrijeđen, ali da je zemljotres pričinio manju štetu na zgradama kao što su pukotine na zidovima, srušeni dimnjaci ili šteta nanesena na krovovima u okolnim selima.

Prema njenim riječima, najmanje četiri snažna naknadna potresa uslijedila su poslije velikog potresa.

Skoplje je 1963. godine pogodio jak zemljotres u kome je stradalo 1.000 ljudi.

Današnji zemljotres osjetio se i u Srbiji u Kosovskoj Mitrovici, Nišu, Vranju, Beogradu... 



Izvor: Srna

Komentari / 0

Ostavite komentar