Тужне сцене из српског храма

Отац Сава Јањић објавио је на Тwиттеру фотографије са страшним сценама из недовршеног српског православног храма Христа спаса у центру Приштине.

Србија 11.09.2016 | 15:40
Тужне сцене из српског храма
У тај храм у петак су непознате особе провалиле и подметнуле ватру.



Подметање пожара у православној светињи у Приштини представља озбиљан напад на верски објекат српског народа који не сме проћи некажњено, оценили су представници Србије.

Овај храм више пута је био на мети вандала.



Канцеларија за Косово и Метохију најоштрије је после најновијег напада осудила подметање пожара и још једном упозорила на опасност од растућег албанског екстремизма и шовинизма у нашој јужној покрајини.

"Позивамо све политичке чиниоце у Приштини да раде на деескалацији прилика на Косову и Метохији и спрече нападе на српски народ и његове светиње", наводи се са опстењу Канцеларије за КиМ.

Србија ће предузети све кораке како би надлежне међународне институције и организације биле информисане о овом вандалском нападу, који још једном показује какав је стваран однос албанских екстремиста према српској и хришћанској баштини на Косову и Метохији, наводи се у саопштењу.

"Сматрамо да је ово последњи позив на узбуну, који мора бити пропраћен конкретном и одлучном акцијом привремених органа самоуправе у Приштини и међународних институција које делују на Косову и Метохији", поручено је у саопштењу.

Извор: Мондо

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Александар

11.09.2016 14:28

Док Србијанци буду имали владу као што су све после Милошевића биће добро ако уопште буду живи у својој кући.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милос

11.09.2016 15:41

То је образ Евопе ! И они су исти ! Толико о цивилизацији.

ОДГОВОРИТЕ