Tužne scene iz srpskog hrama

Otac Sava Janjić objavio je na Twitteru fotografije sa strašnim scenama iz nedovršenog srpskog pravoslavnog hrama Hrista spasa u centru Prištine.

Srbija 11.09.2016 | 15:40
Tužne scene iz srpskog hrama
U taj hram u petak su nepoznate osobe provalile i podmetnule vatru.Podmetanje požara u pravoslavnoj svetinji u Prištini predstavlja ozbiljan napad na verski objekat srpskog naroda koji ne sme proći nekažnjeno, ocenili su predstavnici Srbije.

Ovaj hram više puta je bio na meti vandala.Kancelarija za Kosovo i Metohiju najoštrije je posle najnovijeg napada osudila podmetanje požara i još jednom upozorila na opasnost od rastućeg albanskog ekstremizma i šovinizma u našoj južnoj pokrajini.

"Pozivamo sve političke činioce u Prištini da rade na deeskalaciji prilika na Kosovu i Metohiji i spreče napade na srpski narod i njegove svetinje", navodi se sa opstenju Kancelarije za KiM.

Srbija će preduzeti sve korake kako bi nadležne međunarodne institucije i organizacije bile informisane o ovom vandalskom napadu, koji još jednom pokazuje kakav je stvaran odnos albanskih ekstremista prema srpskoj i hrišćanskoj baštini na Kosovu i Metohiji, navodi se u saopštenju.

"Smatramo da je ovo poslednji poziv na uzbunu, koji mora biti propraćen konkretnom i odlučnom akcijom privremenih organa samouprave u Prištini i međunarodnih institucija koje deluju na Kosovu i Metohiji", poručeno je u saopštenju.

Izvor: Mondo

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Aleksandar

11.09.2016 16:28

Dok Srbijanci budu imali vladu kao što su sve posle Miloševića biće dobro ako uopšte budu živi u svojoj kući.

ODGOVORITE
Name

Milos

11.09.2016 17:41

To je obraz Evope ! I oni su isti ! Toliko o civilizaciji.

ODGOVORITE