Дерби бивших првака Европе - у ДРУГОЈ ЛИГИ! Има и то...

Актуелно коло Чемпионшипа донеће и меч без преседана - први дуел некадашњих шампиона Старог континента у том рангу.

Фудбал 11.09.2016 | 13:30
Дерби бивших првака Европе - у ДРУГОЈ ЛИГИ! Има и то...
У недељу ће у Бирмингему бити исписана занимљива и не тако сјајна страница историје европског фудбала.

Некадашњи прваци Старог континента, Астон Вила и Нотингем Форест, постаће на Вила парку први бивши шампиони Европе који ће одиграти међусобни меч у друголигашком рангу.

Посрнули великани једни су од шест некадашњих шампиона који су падали у другу лигу, а у том друштву су и Манчестер јунајтед, Јувентус, Милан и Олимпик Марсеј. Међутим, још се није догодило да два власника "ушатих" пехара истовремено у истој земљи играју у рангу испод највишег.

Статистички податак којим се неће дичити тренутно је и симбол пада оба клуба, који су владали Европом 1979, 1980. године (Нотингем Форест) и 1982. (Астон Вила).

Ипак, на том месту се не завршава повезаност недељног меча са Лигом шампиона, јер ће на клупи домаћина у Бирмингему седети Роберто Ди Матео, италијански менаџер који је не тако давно (2012) са клупе предводио Челси до титуле првака Европе.

Тај меч биће прилика и за деби српског репрезентативца Владимира Стојковића на голу "шумара", као и за први меч данског нападача Никласа Бентнера, који је потписао за Форест у финишу прелазног рока.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар