Derbi bivših prvaka Evrope - u DRUGOJ LIGI! Ima i to...

Aktuelno kolo Čempionšipa doneće i meč bez presedana - prvi duel nekadašnjih šampiona Starog kontinenta u tom rangu.

Fudbal 11.09.2016 | 13:30
Derbi bivših prvaka Evrope - u DRUGOJ LIGI! Ima i to...
U nedelju će u Birmingemu biti ispisana zanimljiva i ne tako sjajna stranica istorije evropskog fudbala.

Nekadašnji prvaci Starog kontinenta, Aston Vila i Notingem Forest, postaće na Vila parku prvi bivši šampioni Evrope koji će odigrati međusobni meč u drugoligaškom rangu.

Posrnuli velikani jedni su od šest nekadašnjih šampiona koji su padali u drugu ligu, a u tom društvu su i Mančester junajted, Juventus, Milan i Olimpik Marsej. Međutim, još se nije dogodilo da dva vlasnika "ušatih" pehara istovremeno u istoj zemlji igraju u rangu ispod najvišeg.

Statistički podatak kojim se neće dičiti trenutno je i simbol pada oba kluba, koji su vladali Evropom 1979, 1980. godine (Notingem Forest) i 1982. (Aston Vila).

Ipak, na tom mestu se ne završava povezanost nedeljnog meča sa Ligom šampiona, jer će na klupi domaćina u Birmingemu sedeti Roberto Di Mateo, italijanski menadžer koji je ne tako davno (2012) sa klupe predvodio Čelsi do titule prvaka Evrope.

Taj meč biće prilika i za debi srpskog reprezentativca Vladimira Stojkovića na golu "šumara", kao i za prvi meč danskog napadača Niklasa Bentnera, koji je potpisao za Forest u finišu prelaznog roka.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar