БЛ: Бајеров преокрет, Ред Бул побиједио Дортмунд...!

Фудбалери Бајер Леверкузена победили су Хамбургер на Бај Арени са 3:1 у другом колу немачке Бундеслиге. Фудбалери Лајпцига победили су Борусију Дортмунд минималним резултатом у другом колу немачке Бундеслиге.

Фудбал 11.09.2016 | 09:00
БЛ: Бајеров преокрет, Ред Бул побиједио Дортмунд...!
Фрајбруг је такође после гола заостатка код куће савладао Борусију Менхенгладбах са 3:1, а голова није било једино на мечу Волфсбург – Келн.

Минималну победу остварио је Дармштат над Ајнтрахтом, а Херта је у гостима била боља од Инголштата 2:0.

У Леверкузену гости су повели у 58. минуту. У контранападу Грегоршич је додао лопту ка Вуду који је био бржи од својих ривала и кренуо сам ка голу, голман је изашао из казненог простора мислећи да ће први успети да стигне до лопте, ипак Американац га је обишао и затресао празну мрежу.

Домаћи су поравнали резултат у 79. минуту. Кампл је убацио лопту у казени простор, Брант је пред голом вешто избегао офсајд замку, угледао усамљеног Појанпала на другој страни који без проблема постиже погодак.

Преокрет је стигао у самом финишу сусрета, у првом минуту судијске надокнаде. Поново је Појанпало затресао мрежу и донео победу својој екипи. Ипак, то није било све, јер је тачку на меч ставио за хет-трик ставио Финац, после лепе акције домаћих фудбалера и асистенције Ћићарита.

Српски фудбалер Филип Костић играо је до 86. минута за ХСВ.

Волфбург и Келн одиграли су без голова. Српски фудбалер Милош Јојић играо је од 69. минута за „Јарчеве“, док Филип Младеновић није улазио у игру.

Фрајбург је до сва три бода стигао после преокрета. Гости из Менхенгладбаха повели су у 35. минуту, када је сјајан погодак искоса са око 18 метара постигао Азар, шутиравши у даљи голманов угао.

Изједначење је стигло у 54. минуту. Филип је пред противничким шеснаестерцем поред тројице фудбалера Борусије шутирао и успео да затресе мрежу. Својим другим голом на мечу преокрет доноси Немац пет минута пре краја, а коначан резултат у 88. минуту поставља Петерсен.

Српски фудбалер Александар Игњовски није улазио у игру за домаћи тим.

Инголштат је са 2:0 поражен на свом терену од Херте. Ибишевић је довео свој тим у вођство у осмом минуту. Босанскохереговачког репрезентативца је лепо проиграо Харагучи, голман је покушао да раније пресече његов покушај, али је Ибишевић био прецизан. Четири минута пре краја све је било решено када се у стрелце уписао Шибер.

Сиригу је у 90. минуту донео победу Дармштату над Ајнтрахтом. За поражене цео меч одиграо је Мијат Гаћиновић, док Слободан Медојевић није улазио у игру.

Фудбалери Лајпцига победили су Борусију Дортмунд минималним резултатом у другом колу немачке Бундеслиге.

Новајлија у елитном такмичењу је уписао прву победу, па после ремија из првог кола има четири бода и на петом месту је на табели, док је екипа Томаса Тухела остала на једном тријумфу.

Лајпциг је пружио одличан отпор вицешампиону Немачке и до сва три бода стигао поготком Кеите у 89. мнуту.

Гости су одузели лопту фудбалерима Борусије на центру терена, кренули у контранапад, лопту је са десне стране пред петерац убацио Бурке, а Кеита из прве лопту послао у мрежу тик испод пречке.

Бундеслига, 2. коло:
Волфсбург – Келн 0:0
Бајер Леверкузен – ХСВ 3:1
Појанпало 80, 91, 94 - Вуд 58
Инголштат – Херта 0:2
Ибишевић 8, Шибер
Дармштат – Ајнтрахт 1:0
Сиригу 90
Фрајбург – Борусија Менхенгладбах 3:1
Филип 54, 85, Петерсен (п) 88 – Азар 35
Лајпциг – Борусија Дортмунд 1:0
Кеита 89

Недеља:
15:30 Вердер – Аугзбург
17:30 Мајнц – Хофенхајм

Петак:
Шалке – Бајерн 0:2
Левандовски 81, Кимих 90+2

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар