BL: Bajerov preokret, Red Bul pobijedio Dortmund...!

Fudbaleri Bajer Leverkuzena pobedili su Hamburger na Baj Areni sa 3:1 u drugom kolu nemačke Bundeslige. Fudbaleri Lajpciga pobedili su Borusiju Dortmund minimalnim rezultatom u drugom kolu nemačke Bundeslige.

Fudbal 11.09.2016 | 09:00
BL: Bajerov preokret, Red Bul pobijedio Dortmund...!
Frajbrug je takođe posle gola zaostatka kod kuće savladao Borusiju Menhengladbah sa 3:1, a golova nije bilo jedino na meču Volfsburg – Keln.

Minimalnu pobedu ostvario je Darmštat nad Ajntrahtom, a Herta je u gostima bila bolja od Ingolštata 2:0.

U Leverkuzenu gosti su poveli u 58. minutu. U kontranapadu Gregoršič je dodao loptu ka Vudu koji je bio brži od svojih rivala i krenuo sam ka golu, golman je izašao iz kaznenog prostora misleći da će prvi uspeti da stigne do lopte, ipak Amerikanac ga je obišao i zatresao praznu mrežu.

Domaći su poravnali rezultat u 79. minutu. Kampl je ubacio loptu u kazeni prostor, Brant je pred golom vešto izbegao ofsajd zamku, ugledao usamljenog Pojanpala na drugoj strani koji bez problema postiže pogodak.

Preokret je stigao u samom finišu susreta, u prvom minutu sudijske nadoknade. Ponovo je Pojanpalo zatresao mrežu i doneo pobedu svojoj ekipi. Ipak, to nije bilo sve, jer je tačku na meč stavio za het-trik stavio Finac, posle lepe akcije domaćih fudbalera i asistencije Ćićarita.

Srpski fudbaler Filip Kostić igrao je do 86. minuta za HSV.

Volfburg i Keln odigrali su bez golova. Srpski fudbaler Miloš Jojić igrao je od 69. minuta za „Jarčeve“, dok Filip Mladenović nije ulazio u igru.

Frajburg je do sva tri boda stigao posle preokreta. Gosti iz Menhengladbaha poveli su u 35. minutu, kada je sjajan pogodak iskosa sa oko 18 metara postigao Azar, šutiravši u dalji golmanov ugao.

Izjednačenje je stiglo u 54. minutu. Filip je pred protivničkim šesnaestercem pored trojice fudbalera Borusije šutirao i uspeo da zatrese mrežu. Svojim drugim golom na meču preokret donosi Nemac pet minuta pre kraja, a konačan rezultat u 88. minutu postavlja Petersen.

Srpski fudbaler Aleksandar Ignjovski nije ulazio u igru za domaći tim.

Ingolštat je sa 2:0 poražen na svom terenu od Herte. Ibišević je doveo svoj tim u vođstvo u osmom minutu. Bosanskoheregovačkog reprezentativca je lepo proigrao Haraguči, golman je pokušao da ranije preseče njegov pokušaj, ali je Ibišević bio precizan. Četiri minuta pre kraja sve je bilo rešeno kada se u strelce upisao Šiber.

Sirigu je u 90. minutu doneo pobedu Darmštatu nad Ajntrahtom. Za poražene ceo meč odigrao je Mijat Gaćinović, dok Slobodan Medojević nije ulazio u igru.

Fudbaleri Lajpciga pobedili su Borusiju Dortmund minimalnim rezultatom u drugom kolu nemačke Bundeslige.

Novajlija u elitnom takmičenju je upisao prvu pobedu, pa posle remija iz prvog kola ima četiri boda i na petom mestu je na tabeli, dok je ekipa Tomasa Tuhela ostala na jednom trijumfu.

Lajpcig je pružio odličan otpor vicešampionu Nemačke i do sva tri boda stigao pogotkom Keite u 89. mnutu.

Gosti su oduzeli loptu fudbalerima Borusije na centru terena, krenuli u kontranapad, loptu je sa desne strane pred peterac ubacio Burke, a Keita iz prve loptu poslao u mrežu tik ispod prečke.

Bundesliga, 2. kolo:
Volfsburg – Keln 0:0
Bajer Leverkuzen – HSV 3:1
Pojanpalo 80, 91, 94 - Vud 58
Ingolštat – Herta 0:2
Ibišević 8, Šiber
Darmštat – Ajntraht 1:0
Sirigu 90
Frajburg – Borusija Menhengladbah 3:1
Filip 54, 85, Petersen (p) 88 – Azar 35
Lajpcig – Borusija Dortmund 1:0
Keita 89

Nedelja:
15:30 Verder – Augzburg
17:30 Majnc – Hofenhajm

Petak:
Šalke – Bajern 0:2
Levandovski 81, Kimih 90+2

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar