Сарадња: Источни Стари Град - Вићенца

Удружење "Заједно за Сарајево'' из италијанског града Вићенса постоји већ 20 година, а посљедњу деценију знатно помаже развој пољопривреде на подручју општине Источни Стари Град. Јубилеј сарадње био је повод да гости из Италије посјете пријатеље из Источног Старог Града и продубе сарадњу.

Босна и Херцеговина 10.09.2016 | 17:58
Сарадња: Источни Стари Град - Вићенца
Око 50 чланова италијанског Удружења, међу којима су и предсједник те организације, руководство града Вићенца те представници банкарског сектора, посјетили су општину Источни Стари Град у коју су у протеклих 10 година уложили преко 100 хиљада марака.

Ради се о 22 донације које су обезбиједиле улагања у пољопривреду за 22 породице ове локалне заједнице.

"Желим да се захвалим домаћинима из наше општине који су испоштовали све договоре и сав новац коју су добили уложили у пољопривреду'' каже за БН телевизију начелник општине Источни Стари Град Бојо Гашановић и додаје да му је драго што га пријатељи из Италије подржавају и у изборној кампањи и што имају жељу и намјеру да у будућности наставе сарадњу како би помогли становницима општине Источни Стари Град.

Предсједник Удружења пољопривредника Источни Стари Град Томо Цинцар истиче за БН телевизију да је сав новац који су добили од пријатеља из Вићенце уложен у унапређење пољопривреде, односно повећање сточног фонда и реконструкцију пољопривредних објеката.

"Овдје живе претежно људи који су избјегли и који су остали без имовине. Захваљујући овим људима успјели су да уложе у пољопривреду, да набаве нова грла стоке и да имају сигуран извор прихода'', каже Цинцар.

Гости из Италије били су задовљни што су видљиви плодови њихове помоћи, те су најавили и значајну сарадњу у будућности.

На питање зашто су се одлучили баш за општину Источни Стари Град предсједник Удружења из Вићенце Санте Бресани одговара:

"Зато што смо наишли на вриједне људе који су одмах одговорили на наше приједлоге и својим залагањем створили нешто. Зато што смо закључили да се ради о озбиљним и професиноналним људима који имају вољу да раде и који су преје свега часни људи. Један од мотива је и тај што сматрамо да је битно помоћи људима који желе да остану на овим просторима, а не да емигрирају са својих огњишта.''

Бресани додаје да је осим помоћи развоју пољопривреде значајно и искрено пријатељство које су у протеклих 10 година изградили са руководством и становницима општине Источни Стари Град.



БН телевизија

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

вучија лука

10.09.2016 19:02

То Бојо гиганту,најјачи си начелник у Републици Српској,а и шире

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лија

11.09.2016 18:09

Још мало па ће се Источни Стари Град побратимити са неким од арапских градова. Бојо је гигант. Све распродај и угаси свјетло. немој заборавити са собом повести Тома и осталих 456 становника општине.

ОДГОВОРИТЕ