Saradnja: Istočni Stari Grad - Vićenca

Udruženje "Zajedno za Sarajevo'' iz italijanskog grada Vićensa postoji već 20 godina, a posljednju deceniju znatno pomaže razvoj poljoprivrede na području opštine Istočni Stari Grad. Jubilej saradnje bio je povod da gosti iz Italije posjete prijatelje iz Istočnog Starog Grada i prodube saradnju.

Bosna i Hercegovina 10.09.2016 | 17:58
Saradnja: Istočni Stari Grad - Vićenca
Oko 50 članova italijanskog Udruženja, među kojima su i predsjednik te organizacije, rukovodstvo grada Vićenca te predstavnici bankarskog sektora, posjetili su opštinu Istočni Stari Grad u koju su u proteklih 10 godina uložili preko 100 hiljada maraka.

Radi se o 22 donacije koje su obezbijedile ulaganja u poljoprivredu za 22 porodice ove lokalne zajednice.

"Želim da se zahvalim domaćinima iz naše opštine koji su ispoštovali sve dogovore i sav novac koju su dobili uložili u poljoprivredu'' kaže za BN televiziju načelnik opštine Istočni Stari Grad Bojo Gašanović i dodaje da mu je drago što ga prijatelji iz Italije podržavaju i u izbornoj kampanji i što imaju želju i namjeru da u budućnosti nastave saradnju kako bi pomogli stanovnicima opštine Istočni Stari Grad.

Predsjednik Udruženja poljoprivrednika Istočni Stari Grad Tomo Cincar ističe za BN televiziju da je sav novac koji su dobili od prijatelja iz Vićence uložen u unapređenje poljoprivrede, odnosno povećanje stočnog fonda i rekonstrukciju poljoprivrednih objekata.

"Ovdje žive pretežno ljudi koji su izbjegli i koji su ostali bez imovine. Zahvaljujući ovim ljudima uspjeli su da ulože u poljoprivredu, da nabave nova grla stoke i da imaju siguran izvor prihoda'', kaže Cincar.

Gosti iz Italije bili su zadovljni što su vidljivi plodovi njihove pomoći, te su najavili i značajnu saradnju u budućnosti.

Na pitanje zašto su se odlučili baš za opštinu Istočni Stari Grad predsjednik Udruženja iz Vićence Sante Bresani odgovara:

"Zato što smo naišli na vrijedne ljude koji su odmah odgovorili na naše prijedloge i svojim zalaganjem stvorili nešto. Zato što smo zaključili da se radi o ozbiljnim i profesinonalnim ljudima koji imaju volju da rade i koji su preje svega časni ljudi. Jedan od motiva je i taj što smatramo da je bitno pomoći ljudima koji žele da ostanu na ovim prostorima, a ne da emigriraju sa svojih ognjišta.''

Bresani dodaje da je osim pomoći razvoju poljoprivrede značajno i iskreno prijateljstvo koje su u proteklih 10 godina izgradili sa rukovodstvom i stanovnicima opštine Istočni Stari Grad.



BN televizija

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

vučija luka

10.09.2016 19:02

To Bojo gigantu,najjači si načelnik u Republici Srpskoj,a i šire

ODGOVORITE
Name

Лија

11.09.2016 18:09

Још мало па ће се Источни Стари Град побратимити са неким од арапских градова. Бојо је гигант. Све распродај и угаси свјетло. немој заборавити са собом повести Тома и осталих 456 становника општине.

ODGOVORITE