Видео: Баш јака појачања за Кућу славних!

У ноћи између петка и суботе уприличен је свечани пријем "Класе 2016" у кошаркашку Кућу славних у Спрингфилду.

Кошарка 11.09.2016 | 16:45
Видео: Баш јака појачања за Кућу славних!
Бивши НБА асови Шакил О'Нил, Ален Ајверсон и Јао Минг. Некадашња звезда WНБА Шерил Свупс. Легендарни тренер Том Изо. Власник Чикаго Булса Џери Рајнсдорф.

Ретко када је међу 10 нових "становника" Куће славних било оволико важних људи као 2016.

О'Нил се повукао са паркета као један од најдоминантнијих центара свих времена. Ајверсон је својом крхком грађом поставио стандарде срчаности у НБА кошарци. Јао је као центар Ол стар калибра увео НБА у милијарду и по кинеских домова.

Свупс је била четвороструки узастопни шампион WНБА, три пута МВП и два пута најбољи стрелац лиге, а поврх свега тога и троструки олимпијски победник са репрезентацијом САД.

Изо је преко две деценије тренер универзитета Мичиген, одакле је у НБА послао - између осталих - Џејсона Ричардсона, Зека Рендолфа и Дрејмонда Грина. Осам пута водио је свој тим до Фајнал фора НЦАА лиге, уз једну освојену титулу.

Сада већ 80-годишњи Рајнсдорф купио је Булсе 1985. године и током 90-их направио по многима најбољи тим у историји, предвођен Мајклом Џорданом на терену и Филом Џексоном на клупи.



Да њихово окупљање на свечаној церемонији у Спрингфилду, задужбини "оца" кошарке Џејмса Нејсмита, буде још већи спектакл, постарали су се својим говорима О'Нил - од кога се то и очекивало, с обзиром на то да је ТВ лице и велика причалица - али и Ајверсон, који се током получасовног обраћања захвалио и пробраним музичарима, укључујући покојне Мајкла Џексона и Ноторијус Би Ај Џија.



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар