Video: Baš jaka pojačanja za Kuću slavnih!

U noći između petka i subote upriličen je svečani prijem "Klase 2016" u košarkašku Kuću slavnih u Springfildu.

Košarka 11.09.2016 | 16:45
Video: Baš jaka pojačanja za Kuću slavnih!
Bivši NBA asovi Šakil O'Nil, Alen Ajverson i Jao Ming. Nekadašnja zvezda WNBA Šeril Svups. Legendarni trener Tom Izo. Vlasnik Čikago Bulsa Džeri Rajnsdorf.

Retko kada je među 10 novih "stanovnika" Kuće slavnih bilo ovoliko važnih ljudi kao 2016.

O'Nil se povukao sa parketa kao jedan od najdominantnijih centara svih vremena. Ajverson je svojom krhkom građom postavio standarde srčanosti u NBA košarci. Jao je kao centar Ol star kalibra uveo NBA u milijardu i po kineskih domova.

Svups je bila četvorostruki uzastopni šampion WNBA, tri puta MVP i dva puta najbolji strelac lige, a povrh svega toga i trostruki olimpijski pobednik sa reprezentacijom SAD.

Izo je preko dve decenije trener univerziteta Mičigen, odakle je u NBA poslao - između ostalih - Džejsona Ričardsona, Zeka Rendolfa i Drejmonda Grina. Osam puta vodio je svoj tim do Fajnal fora NCAA lige, uz jednu osvojenu titulu.

Sada već 80-godišnji Rajnsdorf kupio je Bulse 1985. godine i tokom 90-ih napravio po mnogima najbolji tim u istoriji, predvođen Majklom Džordanom na terenu i Filom Džeksonom na klupi.



Da njihovo okupljanje na svečanoj ceremoniji u Springfildu, zadužbini "oca" košarke Džejmsa Nejsmita, bude još veći spektakl, postarali su se svojim govorima O'Nil - od koga se to i očekivalo, s obzirom na to da je TV lice i velika pričalica - ali i Ajverson, koji se tokom polučasovnog obraćanja zahvalio i probranim muzičarima, uključujući pokojne Majkla Džeksona i Notorijus Bi Aj Džija.



Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar