Толимирова супруга сумња у званичну причу о његовој смрти

Нада Толимир, супруга генерала Здравка Толимира, који је у фебруару преминуо у притвору у Шевенингену, изјавила је да сумња у званичну верзију смрти њеног супруга, који је наведен у извјештају Трибунала и према коме је Толимир боловао и умро због срчаног обољења.

Република Српска 10.09.2016 | 10:05
Толимирова супруга сумња у званичну причу о његовој смрти
Она је истакла да је притворски љекар Фалке њеном супругу четири дана пред смрт укинуо два врло важна лијека за срце, те да је стога она посумњала у његову природну смрт и тражила да случај буде испитан.

Према њеним ријечима, чудно је да је Трибунал званично саопштење да је Здравко Толимир преминуо због болести срца послао медијима, а заобишао адвокате и њу, која је тражила извјештај, пишу "Вечерње новости".

"Од августа 2015. године Здравко је сваки месец подносио захтев да се пусти у Београд на лечење. Тај Фалке је сваки пут правио проблем и инсистирао да у притвору има исти стандард здравствене заштите. Никако нисмо успевали да му објаснимо да то није исто као да је у свом дому. Остао је неумољив и при свом ставу да је лечење које Здравко добија у Шевенингену у реду", изјавила је Толимирова.

Она је нагласила да је управо због таквог односа остала сумња - шта је изазвало смрт њеног супруга?

Здравко Толимир преминуо је 8. фебруара у притворској јединици у Хагу.

Он је 2012. године осуђен на доживотни затвор, а у априлу прошле године Толимиру је у Хашком трибуналу потврђена казна за догађаје у Сребреници из 1995. године.

Током рата Токимир је био помоћник за обавјештајно-безбједносне послове команданта Војске Републике Српске генерала Ратка Младића.

Извор: Срна

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Сасха

10.09.2016 08:32

Надо драга , дали је игде на свету дозивотно осудзеном затворенику било дозвољено куцно лецење ? Будимо реални.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Незнање

10.09.2016 09:03

Велика је разлика од доктора до доктора. Холандјани патолоски мрзе све странце из сиромасних земаља. Фалке би то урадио и да је била ријец о Босњаку. 'Сретно' удане бивсе проститутке за Холандјане у Босни послије њихових смрти откривају да су музи били спијуни и примали дупле паре док су им оне сукале буреке и биле сламарице. Колико је мала толико је мрацна Холандија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сасха

10.09.2016 10:18

Да је Толимиру било 25 година па да цовек посумња. У његовим годинама је сасвим нормално да се умире а ако се узме у обзир и психицко стање некога го је осудјен на дозивотну затворску казну неби требали да се цидимо. Неслазем се са тезом да лекари у Холандији мрзе странце. Пословно сам боравио тамо висе пута и имао прилику упознати се са менталитетом холандзана. Код нас је на залост веома присутна велика доза теорија завера. Са којом нас назалост медији и бајни квази аналитицари трују годинама. Свет има такво мисљење о нама каквог га ми њима зелимо представити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кобац

10.09.2016 14:05

Свакако је смеће требо је затвора дочекати да врућа браћа заваре

ОДГОВОРИТЕ