Tolimirova supruga sumnja u zvaničnu priču o njegovoj smrti

Nada Tolimir, supruga generala Zdravka Tolimira, koji je u februaru preminuo u pritvoru u Ševeningenu, izjavila je da sumnja u zvaničnu verziju smrti njenog supruga, koji je naveden u izvještaju Tribunala i prema kome je Tolimir bolovao i umro zbog srčanog oboljenja.

Republika Srpska 10.09.2016 | 10:05
Tolimirova supruga sumnja u zvaničnu priču o njegovoj smrti
Ona je istakla da je pritvorski ljekar Falke njenom suprugu četiri dana pred smrt ukinuo dva vrlo važna lijeka za srce, te da je stoga ona posumnjala u njegovu prirodnu smrt i tražila da slučaj bude ispitan.

Prema njenim riječima, čudno je da je Tribunal zvanično saopštenje da je Zdravko Tolimir preminuo zbog bolesti srca poslao medijima, a zaobišao advokate i nju, koja je tražila izvještaj, pišu "Večernje novosti".

"Od avgusta 2015. godine Zdravko je svaki mesec podnosio zahtev da se pusti u Beograd na lečenje. Taj Falke je svaki put pravio problem i insistirao da u pritvoru ima isti standard zdravstvene zaštite. Nikako nismo uspevali da mu objasnimo da to nije isto kao da je u svom domu. Ostao je neumoljiv i pri svom stavu da je lečenje koje Zdravko dobija u Ševeningenu u redu", izjavila je Tolimirova.

Ona je naglasila da je upravo zbog takvog odnosa ostala sumnja - šta je izazvalo smrt njenog supruga?

Zdravko Tolimir preminuo je 8. februara u pritvorskoj jedinici u Hagu.

On je 2012. godine osuđen na doživotni zatvor, a u aprilu prošle godine Tolimiru je u Haškom tribunalu potvrđena kazna za događaje u Srebrenici iz 1995. godine.

Tokom rata Tokimir je bio pomoćnik za obavještajno-bezbjednosne poslove komandanta Vojske Republike Srpske generala Ratka Mladića.

Izvor: Srna

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Sasha

10.09.2016 08:32

Nado draga , dali je igde na svetu dozivotno osudzenom zatvoreniku bilo dozvoljeno kucno lecenje ? Budimo realni.

ODGOVORITE
Name

Neznanje

10.09.2016 09:03

Velika je razlika od doktora do doktora. Holandjani patoloski mrze sve strance iz siromasnih zemalja. Falke bi to uradio i da je bila rijec o Bosnjaku. 'Sretno' udane bivse prostitutke za Holandjane u Bosni poslije njihovih smrti otkrivaju da su muzi bili spijuni i primali duple pare dok su im one sukale bureke i bile slamarice. Koliko je mala toliko je mracna Holandija.

ODGOVORITE
Name

Sasha

10.09.2016 10:18

Da je Tolimiru bilo 25 godina pa da covek posumnja. U njegovim godinama je sasvim normalno da se umire a ako se uzme u obzir i psihicko stanje nekoga go je osudjen na dozivotnu zatvorsku kaznu nebi trebali da se cidimo. Neslazem se sa tezom da lekari u Holandiji mrze strance. Poslovno sam boravio tamo vise puta i imao priliku upoznati se sa mentalitetom holandzana. Kod nas je na zalost veoma prisutna velika doza teorija zavera. Sa kojom nas nazalost mediji i bajni kvazi analiticari truju godinama. Svet ima takvo misljenje o nama kakvog ga mi njima zelimo predstaviti.

ODGOVORITE
Name

Kobac

10.09.2016 14:05

Svakako je smeće trebo je zatvora dočekati da vruća braća zavare

ODGOVORITE