Пробијен пут до Алепа

Сиријска армија и одреди устаника поново су преузели контролу над облашц́у Рамусе и ослободили јужни улаз у Алеп, преноси с места догађаја дописник РИА Новости.

Свијет 10.09.2016 | 08:10
Пробијен пут до Алепа
Област Рамусе потпуно је очишц́ена од терориста у петак ујутру. Део наоружаних одреда успео је да побегне у источне четврти које су под контролом терориста.

Армија у овом тренутку пропушта ограничен број возила. На путу су и даље разбацани делови пројектила и запаљених возила терориста. Барикаде владине војске постављене су на практично сваких 500 метара дуж пута који пролази кроз област Рамусе ка југу Алепа.

Борци терористичких организација међу којима је и Нусра фронт заузели су област Рамусе пре око месец дана, пресекавши тада једини пут за снабдевање Алепа.

Град је био у изолацији три дана, док није отворен северни пут ка Кастилу. Од данас у Алеп могу безбедно да долазе хуманитарни конвоји, како с југа тако и са севера. Заузимање саме области Рамусе омогуц́иц́е армији да почне да припрема офанзиву на источне четврти Алепа, где су бројни одреди терориста.

Извор: Спутњик

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ана сцх

10.09.2016 07:34

Ста да се казе на све ово.. Тузна прица а и тузан поглед .. Засто се радају бас овакви ..? Засто питам се засто ? Бозе подари свим главама цист разум ,,, Љубав и постовање умире ,,

ОДГОВОРИТЕ