А пљували су Мађаре: И Британија гради зид!

Много је пљувачке потрошено у Европи када су Мађари решили да подигну зид против избеглица а сада се исти гради у "цивилизованој" Енглеској.

Свијет 10.09.2016 | 08:08
А пљували су Мађаре: И Британија гради зид!
Како би спречила имигранте да из француске луке Кале прелазе на њену територију, Велика Британија планира да изгради зид висине три метра. Зид ће се градити у сарадњи са француским властима, и представља још један покушај да се зауставе "илегални имигранти", али и све већа материјална штета по камионски саобраћај Енглеске са Европом.

Сви камиони који морају да се у Калеу зауставе ради уласка у Евротунел, или још горе, да преноће на паркингу, већ месецима су мета "све безобзирнијих покушаја" имиграната са Блиског, Далеког Истока и Африке да се укрцају у товарни простор, или што је све чешћи случај да обију камионе и украду робу.

Француске и британске власти су прво подигле жичану ограду, али су после бројних упада кроз њу закључиле да је потребно нешто чвршће.

"Зид ће бити висок четири метра, дуг један километар, и пружаће се дуж краја главног пута до саме луке. Коштаће око два милиона фунти (2,4 милиона евра), а део је знатно већег пакета мера које припремамо са Французима. Једноставно морамо да заштитимо наше камионе од напада или покушаја укрцавања слепих путника", рекао је Роберт Гудвил, британски министар унутрашњих послова.

Зид ће обухватити и паркинг за 200 камиона који морају да преноће у Калеу.

Једна од тих других европских земаља, Аустрија, предлаже закон који ће онемогућити избеглице да траже азил кад број пређе квоту од 37.500 лица.

Аустрија наводи да није у стању да обради и прихвати више од тог броја због повећаног криминала, опасности од исламистичке радикализације и недовољних капацитета прихватних институција. О квоти ће парламент одлучивати после четворонеделње анализе.

"Неће нас зауставити"

Становници имровизованог кампа названог Џунгла кажу да их зид неће много погодити. "Наша будућност је у Француској, не Енглеској", каже Исмаил, емигрант из Судана. "Француска је боља. Добра је и Енглеска, али су боље све друге европске земље", наводи његов земљак Мухамед.



Извор: Агенције/Мондо

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Казу

10.09.2016 06:30

Све у своје време.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Смрадови

10.09.2016 08:22

Ма , шта рећи за енглезе, једна од најпоганији нација свијета. Себе доживљавају као над нацију у односу на све друге. Харачили и истребљивали људе гдје год су могли по цијелом свијету. нКроје политичкеw мапе, тако нам увели и термин Западни Балкан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЉИЉАН

10.09.2016 08:24

г.....а ЕНГЛЕСКО-ФРАНЦУСКА....далеко вам куца била..

ОДГОВОРИТЕ
Name

зумба

10.09.2016 08:44

Некад давно и Сиптаре су плували зато сто су градили високе зидове око својих имања и куца.Изгледа да су они били визионари.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јајара

10.09.2016 14:16

Топ листа надреалиста

ОДГОВОРИТЕ