A pljuvali su Mađare: I Britanija gradi zid!

Mnogo je pljuvačke potrošeno u Evropi kada su Mađari rešili da podignu zid protiv izbeglica a sada se isti gradi u "civilizovanoj" Engleskoj.

Svijet 10.09.2016 | 08:08
A pljuvali su Mađare: I Britanija gradi zid!
Kako bi sprečila imigrante da iz francuske luke Kale prelaze na njenu teritoriju, Velika Britanija planira da izgradi zid visine tri metra. Zid će se graditi u saradnji sa francuskim vlastima, i predstavlja još jedan pokušaj da se zaustave "ilegalni imigranti", ali i sve veća materijalna šteta po kamionski saobraćaj Engleske sa Evropom.

Svi kamioni koji moraju da se u Kaleu zaustave radi ulaska u Evrotunel, ili još gore, da prenoće na parkingu, već mesecima su meta "sve bezobzirnijih pokušaja" imigranata sa Bliskog, Dalekog Istoka i Afrike da se ukrcaju u tovarni prostor, ili što je sve češći slučaj da obiju kamione i ukradu robu.

Francuske i britanske vlasti su prvo podigle žičanu ogradu, ali su posle brojnih upada kroz nju zaključile da je potrebno nešto čvršće.

"Zid će biti visok četiri metra, dug jedan kilometar, i pružaće se duž kraja glavnog puta do same luke. Koštaće oko dva miliona funti (2,4 miliona evra), a deo je znatno većeg paketa mera koje pripremamo sa Francuzima. Jednostavno moramo da zaštitimo naše kamione od napada ili pokušaja ukrcavanja slepih putnika", rekao je Robert Gudvil, britanski ministar unutrašnjih poslova.

Zid će obuhvatiti i parking za 200 kamiona koji moraju da prenoće u Kaleu.

Jedna od tih drugih evropskih zemalja, Austrija, predlaže zakon koji će onemogućiti izbeglice da traže azil kad broj pređe kvotu od 37.500 lica.

Austrija navodi da nije u stanju da obradi i prihvati više od tog broja zbog povećanog kriminala, opasnosti od islamističke radikalizacije i nedovoljnih kapaciteta prihvatnih institucija. O kvoti će parlament odlučivati posle četvoronedelnje analize.

"Neće nas zaustaviti"

Stanovnici imrovizovanog kampa nazvanog Džungla kažu da ih zid neće mnogo pogoditi. "Naša budućnost je u Francuskoj, ne Engleskoj", kaže Ismail, emigrant iz Sudana. "Francuska je bolja. Dobra je i Engleska, ali su bolje sve druge evropske zemlje", navodi njegov zemljak Muhamed.



Izvor: Agencije/Mondo

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Kazu

10.09.2016 06:30

Sve u svoje vreme.

ODGOVORITE
Name

Smradovi

10.09.2016 08:22

Ma , šta reći za engleze, jedna od najpoganiji nacija svijeta. Sebe doživljavaju kao nad naciju u odnosu na sve druge. Haračili i istrebljivali ljude gdje god su mogli po cijelom svijetu. nKroje političkew mape, tako nam uveli i termin Zapadni Balkan.

ODGOVORITE
Name

LJILJAN

10.09.2016 08:24

g.....a ENGLESKO-FRANCUSKA....daleko vam kuca bila..

ODGOVORITE
Name

zumba

10.09.2016 08:44

Nekad davno i Siptare su pluvali zato sto su gradili visoke zidove oko svojih imanja i kuca.Izgleda da su oni bili vizionari.

ODGOVORITE
Name

Jajara

10.09.2016 14:16

Top lista nadrealista

ODGOVORITE