Хан и Вучић шетали Скадарлијом

По доласку у Београд, европски комесар Јоханес Хан отишао је право у Скадарлију. Ту је дочекан погачом, сољу и домаћом ракијом, а потом, у пратњи домаћина, премијера Александра Вучића, прошетао је боемском четврти.

Србија 10.09.2016 | 07:50
Хан и Вучић шетали Скадарлијом
Хана су у Скадарлији, поред премијера Вучића, дочекала деца у народним ношњама, на традиционални српски начин – хлебом и сољу након чега је послужен домаћом ракијом из чокања.

У наставку шетње Хан је од локалних угоститеља добио штап и шешир, а дегустирао је и домаће мезе.

Код куће Ђуре Јакшића, Хан је добио и књиге Иве Андрића "На Дрини ћуприја" и "Знакове крај пута" на енглеском језику.

Премијер Србије и Хан у пратњи сарадника вече су наставили дружење неформалном вечером у једном скадарлијском ресторану.

Званичан део посете Јоханес Хан почиње данас када ће имати састанак са Вучићем, члановима нове владе, члановима парламента, као и са представницима пословне заједнице и младим предузетницима.

Пре доласка Хан је на Твитеру написао да се радује разговорима о кључним питањима у односима између Србије и ЕУ и наредним корацима у процесу приступања Србије Унији.

Комесар је изразио и уверење да Србија има подршку ЕУ "на сваком кораку тог пута".

Извор: РТС/Тањуг

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Абц

10.09.2016 06:16

Тако Вуцицу напи га и има да пристане на све а ти само кази ста те муци цкани.Ујутру му дај и један литар хладног млијека тај ти неце моци ни доци на тај састанак има све да потписе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АЦО В .

10.09.2016 07:09

Додику не вриједи поклањати књиге ни на српском језику,ста це цовјек,јос мисли да је то за потпалу ватре.А његов енглески,па то је за њега онај Спирит на Марсу,НЛО....

ОДГОВОРИТЕ