Han i Vučić šetali Skadarlijom

Po dolasku u Beograd, evropski komesar Johanes Han otišao je pravo u Skadarliju. Tu je dočekan pogačom, solju i domaćom rakijom, a potom, u pratnji domaćina, premijera Aleksandra Vučića, prošetao je boemskom četvrti.

Srbija 10.09.2016 | 07:50
Han i Vučić šetali Skadarlijom
Hana su u Skadarliji, pored premijera Vučića, dočekala deca u narodnim nošnjama, na tradicionalni srpski način – hlebom i solju nakon čega je poslužen domaćom rakijom iz čokanja.

U nastavku šetnje Han je od lokalnih ugostitelja dobio štap i šešir, a degustirao je i domaće meze.

Kod kuće Đure Jakšića, Han je dobio i knjige Ive Andrića "Na Drini ćuprija" i "Znakove kraj puta" na engleskom jeziku.

Premijer Srbije i Han u pratnji saradnika veče su nastavili druženje neformalnom večerom u jednom skadarlijskom restoranu.

Zvaničan deo posete Johanes Han počinje danas kada će imati sastanak sa Vučićem, članovima nove vlade, članovima parlamenta, kao i sa predstavnicima poslovne zajednice i mladim preduzetnicima.

Pre dolaska Han je na Tviteru napisao da se raduje razgovorima o ključnim pitanjima u odnosima između Srbije i EU i narednim koracima u procesu pristupanja Srbije Uniji.

Komesar je izrazio i uverenje da Srbija ima podršku EU "na svakom koraku tog puta".

Izvor: RTS/Tanjug

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Abc

10.09.2016 06:16

Tako Vucicu napi ga i ima da pristane na sve a ti samo kazi sta te muci ckani.Ujutru mu daj i jedan litar hladnog mlijeka taj ti nece moci ni doci na taj sastanak ima sve da potpise.

ODGOVORITE
Name

ACO V .

10.09.2016 07:09

Dodiku ne vrijedi poklanjati knjige ni na srpskom jeziku,sta ce covjek,jos misli da je to za potpalu vatre.A njegov engleski,pa to je za njega onaj Spirit na Marsu,NLO....

ODGOVORITE