Звездин најјачи адут за сљедећу сезону - непромењено језгро тима!

"Задржали смо костур екипе, наравно да је лакше радити и спремати се када доста играча 'познаје материју'. У том систему смо већ дужи низ година, једноставно брже се склапају коцкице када је такав случај", каже Лука Митровић.

Кошарка 13.09.2016 | 17:15
Звездин најјачи адут за сљедећу сезону - непромењено језгро тима!
Црвена звезда улази у финиш припрема за нову сезону, која стартује 30. септембра утакмицом са МЗТ-ом у дворани Александар Николић, а при самом крају је и склапање екипе Дејана Радоњића, пред којом су изузетно тешка и напорна искушења на неколико такмичарских фронтова.

Ипак, оно што је најважније за српског шампиона јесте да је сачуван костур тима из претходне године, екипа је већ дуго на окупу, па је то један од најјачих адутаРадоњићевог тима.

Последњи у низу који су показали верност црвено-белима били су капитен Лука Митровић иСтефан Јовић, који су продужили уговоре до 2018. године.

"Ја сам пред почетак прошле године продужио уговор, али нажалост неке идеје и планови са управом клуба се нису остварили због повреде, тако да смо одлучили да обновимо ту идеју око продужетка сарадње. Заиста сам срећан, ово ми је пета сезона у Црвеној звезди, нисам имао никаквих недоумица и размишљања о томе да ли је то прави потез за мене", рекао јеЛука Митровић за МОЗЗАРТ Спорт.

Чињеница да је у неку руку сачувана окосница тима значајно ће олакшати последње припреме за нову сезону.

"Тешко је задржати свих 12 играча у тиму. Не знам да ли се то икада и десило, али успели смо да задржимо неко језгро, не рачунајући странце, који су заиста нашли сјајне ангажмане након добре снаге у Црвеној звезди. Задржали смо костур екипе, наравно да је лакше радити и спремати се када доста играча 'познаје материју'. У том систему смо већ дужи низ година, једноставно брже се склапају коцкице када је такав случај. Спремамо се, тренирамо, и са нестпљењем очекујемо нове изазове који нам долазе".

Ситем Евролиге је промењен, па ће Звездина публика бити у прилици да дочека све европске великане на свом терену. Иако су пред црвено-белима тешки изазови, то не мења планове и коначне циљеве екипе Дејана Радоњића, који су увек највиши могући.

"Лига са 16 тимова, свако игра против сваког, сваке недеље ћемо играти јаку утакмицу, имамо прилику да одмеримо снаге са свим најјачим европским тимовима. Биће изузетно тешко, изазови су велики, али не сећам се да је и једне сезоне било лако откад сам ту. Спремамо се за све то и убеђен сам да ћемо спремни дочекати све изазове. Нисмо још поставили циљеве, има времена за то, али мислим да су циљеви јасни и не треба ја да их износим", закључио је Митровић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар