Zvezdin najjači adut za sljedeću sezonu - nepromenjeno jezgro tima!

"Zadržali smo kostur ekipe, naravno da je lakše raditi i spremati se kada dosta igrača 'poznaje materiju'. U tom sistemu smo već duži niz godina, jednostavno brže se sklapaju kockice kada je takav slučaj", kaže Luka Mitrović.

Košarka 13.09.2016 | 17:15
Zvezdin najjači adut za sljedeću sezonu - nepromenjeno jezgro tima!
Crvena zvezda ulazi u finiš priprema za novu sezonu, koja startuje 30. septembra utakmicom sa MZT-om u dvorani Aleksandar Nikolić, a pri samom kraju je i sklapanje ekipe Dejana Radonjića, pred kojom su izuzetno teška i naporna iskušenja na nekoliko takmičarskih frontova.

Ipak, ono što je najvažnije za srpskog šampiona jeste da je sačuvan kostur tima iz prethodne godine, ekipa je već dugo na okupu, pa je to jedan od najjačih adutaRadonjićevog tima.

Poslednji u nizu koji su pokazali vernost crveno-belima bili su kapiten Luka Mitrović iStefan Jović, koji su produžili ugovore do 2018. godine.

"Ja sam pred početak prošle godine produžio ugovor, ali nažalost neke ideje i planovi sa upravom kluba se nisu ostvarili zbog povrede, tako da smo odlučili da obnovimo tu ideju oko produžetka saradnje. Zaista sam srećan, ovo mi je peta sezona u Crvenoj zvezdi, nisam imao nikakvih nedoumica i razmišljanja o tome da li je to pravi potez za mene", rekao jeLuka Mitrović za MOZZART Sport.

Činjenica da je u neku ruku sačuvana okosnica tima značajno će olakšati poslednje pripreme za novu sezonu.

"Teško je zadržati svih 12 igrača u timu. Ne znam da li se to ikada i desilo, ali uspeli smo da zadržimo neko jezgro, ne računajući strance, koji su zaista našli sjajne angažmane nakon dobre snage u Crvenoj zvezdi. Zadržali smo kostur ekipe, naravno da je lakše raditi i spremati se kada dosta igrača 'poznaje materiju'. U tom sistemu smo već duži niz godina, jednostavno brže se sklapaju kockice kada je takav slučaj. Spremamo se, treniramo, i sa nestpljenjem očekujemo nove izazove koji nam dolaze".

Sitem Evrolige je promenjen, pa će Zvezdina publika biti u prilici da dočeka sve evropske velikane na svom terenu. Iako su pred crveno-belima teški izazovi, to ne menja planove i konačne ciljeve ekipe Dejana Radonjića, koji su uvek najviši mogući.

"Liga sa 16 timova, svako igra protiv svakog, svake nedelje ćemo igrati jaku utakmicu, imamo priliku da odmerimo snage sa svim najjačim evropskim timovima. Biće izuzetno teško, izazovi su veliki, ali ne sećam se da je i jedne sezone bilo lako otkad sam tu. Spremamo se za sve to i ubeđen sam da ćemo spremni dočekati sve izazove. Nismo još postavili ciljeve, ima vremena za to, ali mislim da su ciljevi jasni i ne treba ja da ih iznosim", zaključio je Mitrović.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar