ФРА - Шокови: ПСЖ није победио!

Сумњив пенал, па казна у 90+2! Хесе се опасно наљутио! Роберт Берич упропастио јубилеј на Парку принчева - 1:1!

Фудбал 09.09.2016 | 23:45
ФРА - Шокови: ПСЖ није победио!
Био је 27. октобар 2013. На семафору стадиона „Жофроа Гишар“ писало је 2:2. Од тог дана, Пари Сен Жермен драо је кожу с леђа Сент Етјену у свакој прилици. Без обзира на такмичење. Чинило се да ће актуелни првак Француске забележитиу и 11. узастопни тријумф над некадашњим великаном, али је на болан начин остао без два боа - 1:1.

Журку на Парку принчева, унапред припремљену поводом јубилеја - 1.000. меча Светаца на овом стадиону - покварио је Роберт Берич. Резервни нападач гостију је у другом минуту надокнаде времена искористио један од ретких напада свог тима, после центаршутаМалкујеа с десног бока и лоше процене Томаса Мунијеа, „залепио“ лопту на груди, после чега је лако пласирао у мрежу.

На тај начин је продубљена сад већ мала криза резултата Светаца, који су у претходном колу поражени од Монака (1:3), а с обзиром да ни вечерас нису победили јасно је да ће тренеру Унају Емерију бити потребно доста времена да сложи све коскице. Иако се чинило да, са промешаним картама, може до славља. Лукас Моура је довео фаворита у вођство средином другог дела, реализовавши једанаестерац досуђен под чудним околностима. Најпре што је контакт Малкујеа и Матуидија почео ван казненог простора, а затим и због утиска да десни бек гостију није ни направио тако очигледан фаул каквим га је сматрао судија Бастијен. Так, Бразилац је поентирао за 1:0. И деловало је да је све у реду, док на сцену није ступио Словенац Берич.

Осим резултата, премијерни дуел четвртог кола француског првенства обележила је одлука тренера ПСЖ, Унаја Емерија, да одмори прве звезде тима, Единсона Каванија и Анхела Ди Марију, како због дугог пута из Јужне Америке (обевезе за репрезентацију), тако и због предстојећег дербија са Арсеналом у Лиги шампиона. Уругвајац и Аргентинац играли су тек од средине другог дела.

У таквим околностима напад ПСЖ-а предводио је новајлија Хесе Родригез. Није се доскорашњи фудбалер Реал Мадрида прославио, мало тога му је полазило за ногом, па је своје незадовољство јавно показао свима у 58. минуту кад је место на терену препустио Ди Марији, а потом љутито отишао на клупу, где је тотално изгубио контролу.

ЛИГА 1, ЧЕТВРТО КОЛО

Петак:

Пари Сен Жермен - Сент Етјен 1:1 (0:0)
/Моура 67 - Берич 90+2/

Субота:

17.00 Лион Бордо
20.00 Лоријан - Нанси
20.00 Лил - Монако
20.00 Бастија - Тулуз
20.00 Анже - Дижон
20.00 Генган - Монпеље

Недеља:
15.00 Нант - Мец
17.00 Рен - Каен
20.45 Ница - Марсељ

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар