FRA - Šokovi: PSŽ nije pobedio!

Sumnjiv penal, pa kazna u 90+2! Hese se opasno naljutio! Robert Berič upropastio jubilej na Parku prinčeva - 1:1!

Fudbal 09.09.2016 | 23:45
FRA - Šokovi: PSŽ nije pobedio!
Bio je 27. oktobar 2013. Na semaforu stadiona „Žofroa Gišar“ pisalo je 2:2. Od tog dana, Pari Sen Žermen drao je kožu s leđa Sent Etjenu u svakoj prilici. Bez obzira na takmičenje. Činilo se da će aktuelni prvak Francuske zabeležitiu i 11. uzastopni trijumf nad nekadašnjim velikanom, ali je na bolan način ostao bez dva boa - 1:1.

Žurku na Parku prinčeva, unapred pripremljenu povodom jubileja - 1.000. meča Svetaca na ovom stadionu - pokvario je Robert Berič. Rezervni napadač gostiju je u drugom minutu nadoknade vremena iskoristio jedan od retkih napada svog tima, posle centaršutaMalkujea s desnog boka i loše procene Tomasa Munijea, „zalepio“ loptu na grudi, posle čega je lako plasirao u mrežu.

Na taj način je produbljena sad već mala kriza rezultata Svetaca, koji su u prethodnom kolu poraženi od Monaka (1:3), a s obzirom da ni večeras nisu pobedili jasno je da će treneru Unaju Emeriju biti potrebno dosta vremena da složi sve koskice. Iako se činilo da, sa promešanim kartama, može do slavlja. Lukas Moura je doveo favorita u vođstvo sredinom drugog dela, realizovavši jedanaesterac dosuđen pod čudnim okolnostima. Najpre što je kontakt Malkujea i Matuidija počeo van kaznenog prostora, a zatim i zbog utiska da desni bek gostiju nije ni napravio tako očigledan faul kakvim ga je smatrao sudija Bastijen. Tak, Brazilac je poentirao za 1:0. I delovalo je da je sve u redu, dok na scenu nije stupio Slovenac Berič.

Osim rezultata, premijerni duel četvrtog kola francuskog prvenstva obeležila je odluka trenera PSŽ, Unaja Emerija, da odmori prve zvezde tima, Edinsona Kavanija i Anhela Di Mariju, kako zbog dugog puta iz Južne Amerike (obeveze za reprezentaciju), tako i zbog predstojećeg derbija sa Arsenalom u Ligi šampiona. Urugvajac i Argentinac igrali su tek od sredine drugog dela.

U takvim okolnostima napad PSŽ-a predvodio je novajlija Hese Rodrigez. Nije se doskorašnji fudbaler Real Madrida proslavio, malo toga mu je polazilo za nogom, pa je svoje nezadovoljstvo javno pokazao svima u 58. minutu kad je mesto na terenu prepustio Di Mariji, a potom ljutito otišao na klupu, gde je totalno izgubio kontrolu.

LIGA 1, ČETVRTO KOLO

Petak:

Pari Sen Žermen - Sent Etjen 1:1 (0:0)
/Moura 67 - Berič 90+2/

Subota:

17.00 Lion Bordo
20.00 Lorijan - Nansi
20.00 Lil - Monako
20.00 Bastija - Tuluz
20.00 Anže - Dižon
20.00 Gengan - Monpelje

Nedelja:
15.00 Nant - Mec
17.00 Ren - Kaen
20.45 Nica - Marselj

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar