Дангубић: Спарси ме прате у Звезди, сањам НБА!

Повреде и бурно лето су иза њега, припреме у јеку садашњост, а Немања Дангубић већ гледа у будућност. Блиску са Црвеном звездом, и нешто даљу у НБА лиги.

Кошарка 14.09.2016 | 16:15
Дангубић: Спарси ме прате у Звезди, сањам НБА!
- Било је супер, могао сам да видим целу организацију и како се ради тамо. Стекао сам велико искуство. Имао сам доста тестова, причао сам са тренерима и дали су ми неколико савета на шта треба посебно да обратим пажњу. Сигурно да ћу то искористити да поправим сваки сегмент игре - каже Дангубић за "Блиц".

Посебно је одушевљен сусретом са тренером Спарса Грегом Поповићем.

- Имали смо кратак разговор. Много ми је драго што сам причао са таквом легендом. Дао ми је савете да свакодневно радим на себи и да верујем у себе. Тада су актуелне биле Олимпијске игре, гледао је утакмицу Србија - Хрватска и рекао ми је да је то била велика победа. Прати све, иако је почетак сезоне далеко, он је и даље у канцеларији и ради.

Дангубић верује да ће једног дана отићи у НБА.

- Видим себе тамо, то ми је велики сан. Велика је и ствар што сам драфтован од такве екипе као што је Сан Антонио, која брине о сваком детаљу. Прате ме у Звезди, често су долазили да ме гледају и генерални менаџер и тренери, и они су били за то да дођем међу црвено-беле. Задовољни су радом у Звезди, имају само похвале, стално су у контакту са тренером, све иде у добром правцу.

Пун је утисака из САД.

- Сви који раде, од физиотерапуета преко помоћних тренера до оних који враћају лопте, свима је кошарка живот и посвећени су јој максимално. Схватио сам да ако желим да будемо део НБА, онда морам да имам такав начин живота, да тренирам сваки дан и да верујем да могу у НБА.

Свестан је Дангубић да ће бити један од искуснијих, од кога се доста очекује.

- Прошле сезоне сам рекао: "Ово је моја сезона" и повредио сам се у другом колу. Уопште не размишљам о томе, биће опет Звездина сезона.

Крилни кошаркаш спрема се за трећу сезону у Звезди.

- Припреме су у јеку, напорно радимо. Џенкинс се вратио у познату средину и неће бити проблема. Дошао је Милко Бјелица, знамо о како искусном и квалитетном играчу се ради, брзо ће се уклопити. Има још око месец дана до почетка сезоне, довољно да се уиграмо. Верујем у наш тим и добре резултате.

Дангубић је добио дозволу Звезде да закасни седам дана на припреме због боравка у Сан Антонију

Савети за повреде

Американци обожавају да се баве бројевима и да иду до најситнијег детаља.

- Гледају све, до разлике у задњим ложама, али искрено ни не знам све резултате. Рекли су ми на којим деловима тела да радим како бих избегао повреде - додаје Дангубић.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар