Dangubić: Sparsi me prate u Zvezdi, sanjam NBA!

Povrede i burno leto su iza njega, pripreme u jeku sadašnjost, a Nemanja Dangubić već gleda u budućnost. Blisku sa Crvenom zvezdom, i nešto dalju u NBA ligi.

Košarka 14.09.2016 | 16:15
Dangubić: Sparsi me prate u Zvezdi, sanjam NBA!
- Bilo je super, mogao sam da vidim celu organizaciju i kako se radi tamo. Stekao sam veliko iskustvo. Imao sam dosta testova, pričao sam sa trenerima i dali su mi nekoliko saveta na šta treba posebno da obratim pažnju. Sigurno da ću to iskoristiti da popravim svaki segment igre - kaže Dangubić za "Blic".

Posebno je oduševljen susretom sa trenerom Sparsa Gregom Popovićem.

- Imali smo kratak razgovor. Mnogo mi je drago što sam pričao sa takvom legendom. Dao mi je savete da svakodnevno radim na sebi i da verujem u sebe. Tada su aktuelne bile Olimpijske igre, gledao je utakmicu Srbija - Hrvatska i rekao mi je da je to bila velika pobeda. Prati sve, iako je početak sezone daleko, on je i dalje u kancelariji i radi.

Dangubić veruje da će jednog dana otići u NBA.

- Vidim sebe tamo, to mi je veliki san. Velika je i stvar što sam draftovan od takve ekipe kao što je San Antonio, koja brine o svakom detalju. Prate me u Zvezdi, često su dolazili da me gledaju i generalni menadžer i treneri, i oni su bili za to da dođem među crveno-bele. Zadovoljni su radom u Zvezdi, imaju samo pohvale, stalno su u kontaktu sa trenerom, sve ide u dobrom pravcu.

Pun je utisaka iz SAD.

- Svi koji rade, od fizioterapueta preko pomoćnih trenera do onih koji vraćaju lopte, svima je košarka život i posvećeni su joj maksimalno. Shvatio sam da ako želim da budemo deo NBA, onda moram da imam takav način života, da treniram svaki dan i da verujem da mogu u NBA.

Svestan je Dangubić da će biti jedan od iskusnijih, od koga se dosta očekuje.

- Prošle sezone sam rekao: "Ovo je moja sezona" i povredio sam se u drugom kolu. Uopšte ne razmišljam o tome, biće opet Zvezdina sezona.

Krilni košarkaš sprema se za treću sezonu u Zvezdi.

- Pripreme su u jeku, naporno radimo. Dženkins se vratio u poznatu sredinu i neće biti problema. Došao je Milko Bjelica, znamo o kako iskusnom i kvalitetnom igraču se radi, brzo će se uklopiti. Ima još oko mesec dana do početka sezone, dovoljno da se uigramo. Verujem u naš tim i dobre rezultate.

Dangubić je dobio dozvolu Zvezde da zakasni sedam dana na pripreme zbog boravka u San Antoniju

Saveti za povrede

Amerikanci obožavaju da se bave brojevima i da idu do najsitnijeg detalja.

- Gledaju sve, do razlike u zadnjim ložama, ali iskreno ni ne znam sve rezultate. Rekli su mi na kojim delovima tela da radim kako bih izbegao povrede - dodaje Dangubić.

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar