За СНСД професор купује гласове ђака

Професор српског језика у средњој школи „27. Јануар" у Рогатици Јовица Васовић, иначе незванични портпарол ОО СНСД Рогатица, јуче је тројици ученика ове школе понудио износе од 40 до 50 КМ да на октобарским изборима гласају за кандидата СНСД-а за начелника Рогатице Милорада Јагодића, сазнаје БН.

Република Српска 09.09.2016 | 19:57
За СНСД професор купује гласове ђака
Професор је претходно злоупотријебио школску документацију и остварио увид у датуме рођења ученика. Циљна популација од које купује гласове за рачун Јагодића су ђаци који су напунили 18 година, добили личне карте и тиме стекли законско право да бирају и буду бирани на изборима. 



Овај је професор дугогодишји активиста СНСД-а и ово није први пут да своје радно мјесто, гдје би требало да образује и васпитава омладину, злоупотребљава за политичку пропаганду и политичку манипулацију дјецом средњошколског узраста.

Редовне часове на којима би ђаке требало да учи српском језику Васовић често користи да износи неистине о раду Административне службе Општине Рогатица чији је први човјек предсједник ОО СДС Рогатица Томислав Пухалац, који је поново кандидат за начелник ове странке на октобарским изборима. 

Упућени новац којим Васовић купује гласове средњошколаца доводе у директну везу са Милорадом Јагодићем, који обавља функцију директора Ш.Г. „Сјемећ" упркос чињеници да има 44 године уплаћеног радног стажа и 65 година живота, и недавним обустављањем по 50 КМ од топлог оброка радницима запосленим у овом јавном предузећу. 



Јагодић је годинама улагао ванредне напоре да постави за директора школе особу од његовог личног повјерења. Прво је, само неколико мјесеци прије његовог одласка у пензију, смијенио изузетно успјешног, још предратног директора школе Стеву Докића, кога колеге и данас позивају на сједнице актива директора средњих школа, јер је његово знање и искусво огромно.



Затим је, за врло кратко вријеме, Јагодић промијенио још два вршиоца дужности директора, да би на крају именовао садашњу директорицу. Основано се сумња да је све ово чино само зато да би постигао пресудан политички утицај и средњу школу користио као полигон за регрутацију нових чланова СНСД-а и куповину гласова средјошколаца пред изборе. 

Његово тотално непојављивање у јавности, избјегавање јавног дуела на који га је позвао противкандидат СДС-а Томислав Пухалац, некориштење термина за јавно обраћање бирачима путем електронских медија,  и скоро потпуни изостанак  позитивне кампање, указује на то да је Јагодић концентрисан искључиво на посредну и непосредну куповину гласова бирача.

Тако је, недавно, због насипања путева бирачима грађевинском оперативом „Сјемећа" без икакве пратеће документације добио прекршајни налог од стране општинског инспектора за путеве.

Незаконит начин извођења радова грађевинском оперативом јавног предузећа са циљем куповине гласова за изборе Јовица Васовић, професор који сада купује гласове средњошколаца за рачун Милорада Јагодића, тада је ово публиковао у режимским медијима и окарактерисао као „нељудски покушај обрачуна локалне власти са политичким неистомишљеницима".

Чињеница да је Јагодић, у међувремену, уредно платио казну од 500 КМ, коју је добио као одговорно лице, потврђује да је општинска инспекторица поступала у складу са законом, а да су радови извођени на незаконит начин. С обзиром на то да се путеви насипају бесплатно, до кућа, штала, сјеника и других сеоскох објеката искључиво члановима и симпатизерима СНСД-а лако је закључити због чега се то ради.





БН

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Василије

09.09.2016 18:06

Банда!Банду одмах у затвор,срам их било, шта раде у школи, такве назови професоре истог момента најурити из школе.А брине ли надлежна инспекција за пензију Јагодићеву,ућутала се црвена банда.ФУУУУЈ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко

09.09.2016 18:25

БАНДУ У ЗАТВОР,ФУЈЈЈЈ

Name

блаф

09.09.2016 19:00

Ја продајем 4 гласа за по 50 КМ..Навали народе..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ис

09.09.2016 19:51

Узмите им дјецо паре и искризајте листице да буду невазеци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОДБОР

09.09.2016 21:22

Дао им Јагодиц паре да купују гласове. Ваљда штеди на плакатима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рогатицанин

09.09.2016 21:23

Мозе куповати колико хоће али у Рогатици СДС побјеђује. Јагодић је уништио све чега се дохватио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пуца зора

10.09.2016 06:30

Дјецо, ђаци поштени.., узмите тај новац и гласајте по савјести. Тај новац је ионако ваш, припада вама, они су га лоповски присвојили. И опет ће ако не буде среће. Зато гласајте за себе и за будућност.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ненад

10.09.2016 12:46

Срамота ста све ова СНСД-овска банда ради. Ни дјеца нису постедјена.. Напријед постење,Томо Рогатица је уз тебе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Под хитно спровести истрагу, и избацити га из сколе. Зар овакви људи да уце насу дјецу. Е на ста је спао снсд, али има народа не мозе се подкупити. С

10.09.2016 13:27

Дарко

ОДГОВОРИТЕ
Name

шумар

10.09.2016 16:12

Сва шумска газдинства на чијем су челу снсд и социјасти поправљају и насипају путеве користећи средства шумских газдинстава. Наравно за све то траже да се гласа за њих. Покварена мафија!

ОДГОВОРИТЕ
Name

фф

10.09.2016 20:52

То је наша слика то је обицаун кркан. То се већ дуго ради на факултетима, посебно приватним.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милка

11.09.2016 23:21

Не кажем да та дјеца нису добила понуду, али имају ли она неки доказ? Једна ријеч против друге тешко шта може да докаже.... Ако је истина! - тужно и срамотно. Али и то је један од стотину случајева који се јавно изнесе... са свих страна имате те понуде. Па по Источном Сарајеву вас само зауставе и питају може ли глас за 50, 100 КМ (и то раде све политичке опције/независни кандидати)

ОДГОВОРИТЕ