Za SNSD profesor kupuje glasove đaka

Profesor srpskog jezika u srednjoj školi „27. Januar" u Rogatici Jovica Vasović, inače nezvanični portparol OO SNSD Rogatica, juče je trojici učenika ove škole ponudio iznose od 40 do 50 KM da na oktobarskim izborima glasaju za kandidata SNSD-a za načelnika Rogatice Milorada Jagodića, saznaje BN.

Republika Srpska 09.09.2016 | 19:57
Za SNSD profesor kupuje glasove đaka
Profesor je prethodno zloupotrijebio školsku dokumentaciju i ostvario uvid u datume rođenja učenika. Ciljna populacija od koje kupuje glasove za račun Jagodića su đaci koji su napunili 18 godina, dobili lične karte i time stekli zakonsko pravo da biraju i budu birani na izborima. 



Ovaj je profesor dugogodišji aktivista SNSD-a i ovo nije prvi put da svoje radno mjesto, gdje bi trebalo da obrazuje i vaspitava omladinu, zloupotrebljava za političku propagandu i političku manipulaciju djecom srednjoškolskog uzrasta.

Redovne časove na kojima bi đake trebalo da uči srpskom jeziku Vasović često koristi da iznosi neistine o radu Administrativne službe Opštine Rogatica čiji je prvi čovjek predsjednik OO SDS Rogatica Tomislav Puhalac, koji je ponovo kandidat za načelnik ove stranke na oktobarskim izborima. 

Upućeni novac kojim Vasović kupuje glasove srednjoškolaca dovode u direktnu vezu sa Miloradom Jagodićem, koji obavlja funkciju direktora Š.G. „Sjemeć" uprkos činjenici da ima 44 godine uplaćenog radnog staža i 65 godina života, i nedavnim obustavljanjem po 50 KM od toplog obroka radnicima zaposlenim u ovom javnom preduzeću. 



Jagodić je godinama ulagao vanredne napore da postavi za direktora škole osobu od njegovog ličnog povjerenja. Prvo je, samo nekoliko mjeseci prije njegovog odlaska u penziju, smijenio izuzetno uspješnog, još predratnog direktora škole Stevu Dokića, koga kolege i danas pozivaju na sjednice aktiva direktora srednjih škola, jer je njegovo znanje i iskusvo ogromno.



Zatim je, za vrlo kratko vrijeme, Jagodić promijenio još dva vršioca dužnosti direktora, da bi na kraju imenovao sadašnju direktoricu. Osnovano se sumnja da je sve ovo čino samo zato da bi postigao presudan politički uticaj i srednju školu koristio kao poligon za regrutaciju novih članova SNSD-a i kupovinu glasova sredjoškolaca pred izbore. 

Njegovo totalno nepojavljivanje u javnosti, izbjegavanje javnog duela na koji ga je pozvao protivkandidat SDS-a Tomislav Puhalac, nekorištenje termina za javno obraćanje biračima putem elektronskih medija,  i skoro potpuni izostanak  pozitivne kampanje, ukazuje na to da je Jagodić koncentrisan isključivo na posrednu i neposrednu kupovinu glasova birača.

Tako je, nedavno, zbog nasipanja puteva biračima građevinskom operativom „Sjemeća" bez ikakve prateće dokumentacije dobio prekršajni nalog od strane opštinskog inspektora za puteve.

Nezakonit način izvođenja radova građevinskom operativom javnog preduzeća sa ciljem kupovine glasova za izbore Jovica Vasović, profesor koji sada kupuje glasove srednjoškolaca za račun Milorada Jagodića, tada je ovo publikovao u režimskim medijima i okarakterisao kao „neljudski pokušaj obračuna lokalne vlasti sa političkim neistomišljenicima".

Činjenica da je Jagodić, u međuvremenu, uredno platio kaznu od 500 KM, koju je dobio kao odgovorno lice, potvrđuje da je opštinska inspektorica postupala u skladu sa zakonom, a da su radovi izvođeni na nezakonit način. S obzirom na to da se putevi nasipaju besplatno, do kuća, štala, sjenika i drugih seoskoh objekata isključivo članovima i simpatizerima SNSD-a lako je zaključiti zbog čega se to radi.





BN

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

Vasilije

09.09.2016 18:06

Banda!Bandu odmah u zatvor,sram ih bilo, šta rade u školi, takve nazovi profesore istog momenta najuriti iz škole.A brine li nadležna inspekcija za penziju Jagodićevu,ućutala se crvena banda.FUUUUJ!

ODGOVORITE
Name

marko

09.09.2016 18:25

BANDU U ZATVOR,FUJJJJ

Name

blaf

09.09.2016 19:00

Ja prodajem 4 glasa za po 50 KM..Navali narode..

ODGOVORITE
Name

Is

09.09.2016 19:51

Uzmite im djeco pare i iskrizajte listice da budu nevazeci.

ODGOVORITE
Name

ODBOR

09.09.2016 21:22

Dao im Jagodic pare da kupuju glasove. Valjda štedi na plakatima.

ODGOVORITE
Name

Rogaticanin

09.09.2016 21:23

Moze kupovati koliko hoće ali u Rogatici SDS pobjeđuje. Jagodić je uništio sve čega se dohvatio.

ODGOVORITE
Name

Puca zora

10.09.2016 06:30

Djeco, đaci pošteni.., uzmite taj novac i glasajte po savjesti. Taj novac je ionako vaš, pripada vama, oni su ga lopovski prisvojili. I opet će ako ne bude sreće. Zato glasajte za sebe i za budućnost.

ODGOVORITE
Name

nenad

10.09.2016 12:46

Sramota sta sve ova SNSD-ovska banda radi. Ni djeca nisu postedjena.. Naprijed postenje,Tomo Rogatica je uz tebe.

ODGOVORITE
Name

Pod hitno sprovesti istragu, i izbaciti ga iz skole. Zar ovakvi ljudi da uce nasu djecu. E na sta je spao snsd, ali ima naroda ne moze se podkupiti. S

10.09.2016 13:27

Darko

ODGOVORITE
Name

šumar

10.09.2016 16:12

Sva šumska gazdinstva na čijem su čelu snsd i socijasti popravljaju i nasipaju puteve koristeći sredstva šumskih gazdinstava. Naravno za sve to traže da se glasa za njih. Pokvarena mafija!

ODGOVORITE
Name

ff

10.09.2016 20:52

To je naša slika to je obicaun krkan. To se već dugo radi na fakultetima, posebno privatnim.

ODGOVORITE
Name

Milka

11.09.2016 23:21

Ne kažem da ta djeca nisu dobila ponudu, ali imaju li ona neki dokaz? Jedna riječ protiv druge teško šta može da dokaže.... Ako je istina! - tužno i sramotno. Ali i to je jedan od stotinu slučajeva koji se javno iznese... sa svih strana imate te ponude. Pa po Istočnom Sarajevu vas samo zaustave i pitaju može li glas za 50, 100 KM (i to rade sve političke opcije/nezavisni kandidati)

ODGOVORITE