Пеп: Попићу пиће са Мурињом ако ме позове!

Уочи манчестерског дербија, првог сусрета са Жозеом Мурињом у енглеском фудбалу, Пеп Гвардиола каже да је прича о њиховом сукобу више медијска, него стварна. Лепе речи Пепа за Ибрахимовића.

Фудбал 09.09.2016 | 18:30
Пеп: Попићу пиће са Мурињом ако ме позове!
Манчестерски дерби (субота, 13.30 сати)!

Овог пута са још једном димензијом - биће ти први дуел Пепа Гвардиоле (Манчестер сити) и Жозеа Муриња (Манчестер јунајтед) у енглеском фудбалу, након што су "ратовали" као тренери Барселоне и Реал Мадрида.

Иако се много пише о томе да се њих двојица не подносе, Гвардиола тврди да није тако.

"Ако ме Мурињо позове на пиће, попићу га са њим... Говорио сам и раније о нашем односу. Ја га заиста веома поштујем. Увек се трудим да учим од својих колега и ривала, па и од њега. Уосталом, Жозе ми је био тренер док је био помоћник Бобију Робсону. Тај ривалитет између нас двојице се ионако више потенцира у медијима", каже Шпанац.

Истина, признао је, Гвардиола, наш последњи сусрет у Мадриду није био баш лаган, али "пре две, три недеље смо се видели на састанку свих тренера Премијер лиге и дуго смо причали. Било је све ок".

За Гвардиолу ће меч против Јунајтеда имати још један додатни елемент - а то је нови сусрет саЗлатаном Ибрахимовићем, који га, благо речено, не подноси још из времена док је играо у Барселони а Пеп му је био тренер.

Ибрахимовић је о тој нетрпељивости писао и у својој аутобиографској књизи, а Гвардиола је био један од узрока што је у Барселони играо само две године.

Гвардиола је, међутим, данас рекао да је одувек ценио Ибрахимовића и да има свако поштовање за све што је урадио у својој каријери и светском фудбалу.

"Оставио је дубок траг где год да је био. Он има невероватан таленат у својим ногама, један од најбољих. Великим играчима није потребно време да се адаптирају у нову средину, да се прилагоде новом систему, култури, земљи... Они једноставно дођу у играју", каже Гвардиола. 

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар