Pep: Popiću piće sa Murinjom ako me pozove!

Uoči mančesterskog derbija, prvog susreta sa Žozeom Murinjom u engleskom fudbalu, Pep Gvardiola kaže da je priča o njihovom sukobu više medijska, nego stvarna. Lepe reči Pepa za Ibrahimovića.

Fudbal 09.09.2016 | 18:30
Pep: Popiću piće sa Murinjom ako me pozove!
Mančesterski derbi (subota, 13.30 sati)!

Ovog puta sa još jednom dimenzijom - biće ti prvi duel Pepa Gvardiole (Mančester siti) i Žozea Murinja (Mančester junajted) u engleskom fudbalu, nakon što su "ratovali" kao treneri Barselone i Real Madrida.

Iako se mnogo piše o tome da se njih dvojica ne podnose, Gvardiola tvrdi da nije tako.

"Ako me Murinjo pozove na piće, popiću ga sa njim... Govorio sam i ranije o našem odnosu. Ja ga zaista veoma poštujem. Uvek se trudim da učim od svojih kolega i rivala, pa i od njega. Uostalom, Žoze mi je bio trener dok je bio pomoćnik Bobiju Robsonu. Taj rivalitet između nas dvojice se ionako više potencira u medijima", kaže Španac.

Istina, priznao je, Gvardiola, naš poslednji susret u Madridu nije bio baš lagan, ali "pre dve, tri nedelje smo se videli na sastanku svih trenera Premijer lige i dugo smo pričali. Bilo je sve ok".

Za Gvardiolu će meč protiv Junajteda imati još jedan dodatni element - a to je novi susret saZlatanom Ibrahimovićem, koji ga, blago rečeno, ne podnosi još iz vremena dok je igrao u Barseloni a Pep mu je bio trener.

Ibrahimović je o toj netrpeljivosti pisao i u svojoj autobiografskoj knjizi, a Gvardiola je bio jedan od uzroka što je u Barseloni igrao samo dve godine.

Gvardiola je, međutim, danas rekao da je oduvek cenio Ibrahimovića i da ima svako poštovanje za sve što je uradio u svojoj karijeri i svetskom fudbalu.

"Ostavio je dubok trag gde god da je bio. On ima neverovatan talenat u svojim nogama, jedan od najboljih. Velikim igračima nije potrebno vreme da se adaptiraju u novu sredinu, da se prilagode novom sistemu, kulturi, zemlji... Oni jednostavno dođu u igraju", kaže Gvardiola. 

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar